Ajankohtaista

Fingerporista tulee elokuva

Fingerpori kääntyy elokuvaksi. Kuvassa Santtu Karvonen – Heimo Vesa, Jenni Kokander – Rivo-Riitta, Pirjo Lonka – Krapula-Päivi ja Kari Väänänen – Homelius.

Fingerpori-sarjakuva kääntyy komediaelokuvaksi.

Elokuvan ohjaa näyttelijä ja ohjaaja Mikko Kouki ja sen päärooleissa nähdään Kari Väänänen, Jenni Kokander, Santtu Karvonen, Pirjo Lonka sekä Aku Hirviniemi.

Elokuvan tarina pohjautuu nastolalaislähtöisen sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan luomaan Fingerpori-sarjakuvaan ja sen hahmoihin. Elokuvan käsikirjoittavat Petja Lähde ja Mikko Kouki.

Fingerpori kuvataan Turussa 8. toukokuuta ja 21. kesäkuuta välisenä aikana, ja ensi-iltaan se tulee syksyllä 2019.

Elokuvaan haetaan nyt myös avustajia. Avustajien työ keskittyy Turkuun ja sinne voi hakea Solar Filmsin nettisivujen kautta.

- Fingerporin huumori naurattaa miljoonia suomalaisia. On hienoa saada muokata Fingerporin lajityyppi elokuvaksi ja saattaa se yleisön nähtäväksi. Uskon, että Fingerpori-elokuvan maailma kolahtaa yleisöön ja laajentaa Fingerporin kaupungin isolle kankaalle ja tuo tutut rakastetut sarjakuvahahmot uudella tavalla esiin, tuottaja Nina Laurio kommentoi.

Fingerpori on yksi Suomen suosituimpia sarjakuvia. Fingerporia julkaisee tällä hetkellä kaikkiaan 44 eri mediaa, joista 11 on verkkojulkaisuja. Printtijulkaisujen kautta sarjakuvan voi nähdä päivittäin, sunnuntait pois lukien, 2,14 miljoonaa suomalaista.

Suosittelemme