Ajankohtaista

Nastola-viikolla stand uppia, mölkkyä ja huutokauppa

Nastola-viikolla on perinteisesti myös liikuttu yhdessä. Vuonna 2016 yhteisjumpan veti Scandinavian Hunksin Matias Starmans. Kuva: Tia Mäkinen

Lauantaina alkavalla Nastola-viikolla on ohjelmaa kaikenikäisille. Tapahtumia on liki 30, ja useimpiin niistä on vapaa pääsy.

Menisikö vintage-markkinoille, taidenäyttelyyn vai katsomaan stand uppia?

Nastola-viikolla on varaa valita, sillä tarjolla on monipuolinen tapahtumakimara kaikenikäisille. Viikon ohjelmassa on kaikkiaan 25 tapahtumaa.

- Todella paljon ohjelmaa olemme saaneet, yhdistykset ovat aiempaa aktiivisemmin lähteneet mukaan, iloitsee Lahden kaupungin tapahtuma- ja tuotantoassistentti Henna Keihäs, joka on koostanut viikon ohjelman.

Aluejohtokunta on järjestäjänä muutamassa tapahtumassa, mutta pääosin tarjonnasta vastaavat paikalliset yhdistykset ja yrittäjät.

- Joka päivälle on tapahtumia, sekä lapsille että vanhemmille, sekä kulttuurista että liikunnasta kiinnostuneille. Olen erittäin tyytyväinen kattaukseen, varmasti jokainen löytää tekemistä!

- Nastola-viikko koetaan tärkeäksi, sitä osataan odottaa, esimerkiksi toripäivässä on ollut satoja ihmisiä.

Vuodesta toiseen suosittuja ovat esimerkiksi toritapahtuma ja Hyvän olon vitonen -liikuntatapahtuma. Jotain uuttakin on luvassa, kuten esimerkiksi Minun Nastolani -muistelutyöpaja, jossa esitetään kooste 1970-luvulla Mainostelevisiossa nähdystä Nastolalaisia-tv-sarjasta.

- Nuorille taas on Seppo-seikkailu, jonne tarvitaan älypuhelimet mukaan. Ja huutokauppaakaan ei viime vuonna ollut. Kuka tahansa saa tuoda Korille tavaraa myytäväksi, Keihäs kertoo.

Tapahtumia on niin Uudessakylässä, Villähteellä kuin Rakokivessä.

- Suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy.

Viikon avauksessa Kaivolan perinnetilalla lauantaina 5.5. esiintyy myös tubettaja, rap-artisti Arttu Lindeman. Viikko huipentuu lauantaina 12.5. toritapahtumaan, jonka vetonaulaksi on saatu Voice of Finland -voittaja Mikko Sipola sekä stand up-koomikko Miika Petterson. Tapahtumassa jaetaan myös Nastola-mitali ja avataan motoristien kesäkausi.

Nastola-viikko

Tapahtumia joka makuun

Viikkoa vietetään 23. kerran 5.-13.5.

Ohjelma löytyy www.nastola.fi-nettisivulta ja aluejohtokunnan Facebook-sivulta.

Luvassa muun muassa Wanhan tavaran vintagemarkkinat, mölkkyturnaus, nappuladisko ja sieniluento.

Marjaana Kontu

Suosittelemme