Ajankohtaista

Tubettaja ja rap-artisti Arttu Lindeman tähditti Nastola-viikon avausta Kaivolan perinnetilalla

Viveca Tölmälä käytti tilaisuuden hyväkseen ja otti Arttu Lindemanin kanssa selfien. Kuva: Ville Hakala

Lahtelainen tubettaja ja rap-artisti Arttu Lindeman loisti kilpaa auringon kanssa Nastola-viikon avajaistapahtumassa Kaivolan perinnetilalla lauantaina.

Nuorella tähdellä on edessään kiireinen festivaalikeikkojen täyttämä kesärupeama. Syksyllä on määrä aloittaa työt uuden levyn julkaisemiseksi.

Villähteellä sijaitseva Kaivolan perinnetila ja Willa Fantti olivat Lindemanille uusia tuttavuuksia.

- Hyvällä fiiliksellä tulin. Ajelin Lahdesta tänne sen parikymmentä minsaa, ja oli kyllä kiva tulla vähän tälleen syrjempäänkin. Täällä on hienosti esillä noita vanhempia juttuja, ja sit mä kuulin, että täällä on älyttömän paljon noita norsuja. Niitä pitää käydä kurkkaamassa, Lindeman suunnitteli.

Ja toden totta perinnetilaa ja Willa Fanttia emännöivän Auli Jyllinvuori-Mäkisen keräämässä fanttikokoelmassa on yli 17 000 erilaista norsuaiheista esinettä, joista yksikään ei toisen kanssa samanlainen.

Kokoelmassa riittää ihmettelemistä.

Arttu Lindemanin ura tubettajana lähti käyntiin, kun hän alkoi vaihto-oppilaana ollessaan pitää Youtubessa videopäiväkirjaa lähinnä omille vanhemmilleen ja lähimmille ystävilleen kotona. Muitakin seuraajia alkoi kertyä, ja tätä nykyä Lindemanilla on Youtubessa yli 169 000 seuraajaa.

Musiikkipuolella potin räjäytti puolestaan kaksi vuotta sitten julkaistu Läikkyy-single. Se vietti ilmestyttyään kolme viikkoa Suomen virallisen singlelistan ykkösenä, ja tähän päivään mennessä sitä on kuunneltu yli kymmenen miljoonaa kertaa.

- Tällä hetkellä käytän pääosan ajastani musiikkiin, mutta onneksi olen pystynyt vielä toistaiseksi pitämään videohommankin mukana.

Lindeman tekee itse kappaleensa, ja ura on nyt sellaisessa vaiheessa, että räppäri pystyy elättämään itsensä musiikin tekemisellä.

- Totta kai studiossa on sitten muitakin tekijöitä työstämässä biisejä, mutta mulle on ollut tosi tärkää, että olen itse ollut jokaisen biisin kirjoittamisessa mukana, Arttu Lindeman toteaa.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi
@

Suosittelemme