Ajankohtaista

Hyvä Fiilis -päivä laajeni kolmipäiväiseksi tapahtumaksi

Hyvä Fiilis -tapahtuma muutettiin tänä vuonna viikonlopun kattavaksi, koska Hollolassa on ollut isojen profiloivien tapahtumien vajausta.

- Siinä on sellainen ajatus taustalla, että pyrittäisiin kasvattamaan Hyvä Fiilis -konseptia entisestään, tapahtumaa järjestänyt Hollolan kunnan yhteisöohjaaja Lassi Puodinketo kertoo.

Ensi vuonna voidaan ehkä puhua jo Hyvä Fiilis -viikosta.

- Viime vuonna pitkin Suomea oli tuhansia Suomi 100 -tapahtumia. Jos ottaisi siitä konseptin ja tekisi esimerkiksi toukokuun viimeisestä viikosta Hollolan Hyvä Fiilis -viikon. Tapahtumia voisi olla pitkin Hollolaa, kun kunta on iso.

- Perjantaita järjestetään nyt Hollolan torilla. On hankalaa logistisesti saada kaikki koululaiset osallistumaan tänne.

Yhteisöllisyyden kokemuksen voimistaminen on Puodinkedon mukaan hyvän fiiliksen avainasemassa.

- Yhteisöllisyys on tässä individualistisessa yhteiskunnassa vähän kadoksissa. Keräämme mahdollisimman paljon erilaisia toimijoita yhteen ja kutsumme kaikenikäiset mukaan.

Perjantaina Hollolan torilla oli osallistujia vauvasta vaariin.

- Tässä oli hyvä kontrasti. Ensimmäisen tunnin kaiuttimista soi räp- ja pop-musiikki. Sitten hanuristi nousi lavalle ja veti 45 minuutin setin vanhemman väen musiikkia. Oli hauska nähdä, että kaikista eniten pikkuskidit kävivät tanssimassa Suvivalssin tahtiin.

Perjantain järjestämisestä vastasivat Hollolan vanhus- ja vammaisneuvosto, nuorisovaltuusto, Hollolan seurakunta, Hollolan kunnan vapaa-aikapalvelut sekä muut infopisteitä ylläpitäneet tahot.

Lauantaina nähtiin toimintaa ja esityksiä torilla, avoimia ovia kuntosaleilla ja tarjouksia lähialueiden myymälöissä.

Linkku-palvelubussissa oli tarjolla hierontaa ja verenpaineen mittausta. Heinsuolta lähti Tiirismaan ja Suomen ladun organisoima polkujuoksu tutuksi -kierros.

Toriliikunta sai osallistujilta ja katsomosta kiitosta.

- Se tullaan varmasti toteuttamaan toisenkin kerran ja isommalla porukalla. Mahdollisesti jo syksyllä, Hollolan maaseutuohjelma Martan projektikoordinaattori Sari-Anna Vilander uumoilee.

Ohjelmapläjäyksistä vastasivat Marja Engman lattariaamujumpalla, Maija Masalin vauhdikkaalla zumballa, Hollolan nuorisoseuran Samut ja Saarat sekä Lindat ja Leevit kuin myös Matit & Maijat. Midit-ryhmä antoi tanssinäytökset ja Hollolan naislaulajat eli Kyllin Hyvät kajauttivat pienen kevätkonsertin.

Hollolan maaseutuohjelma Martta organisoi lauantain ja sunnuntain.

Sunnuntaina sää suosi ja Pirunpesällä syötiin noin 10 litran taikinan verran lettuja. Tiirismaan uusittua reittiä kierrettiin. Reitin viimeistely on valmis noin

kuukauden sisään ja parkkialuetta tullaan myös laajentamaan.

Mukana sunnuntain järjestämisessä olivat maaseutuohjelma Martan lisäksi, LAMK:n Mennään Metsään ja Salpausselkä Geopark -hanke, Metsänhoitoyhdistyksen Metsäpelit-hanke, Hollolan Ympäristöyhdistys. Ulkoilma-aktiviteetteja tarjoava Kitetirri esitteli fatbikeja ja lettuja paistamassa oli partio eli Hollolan Hirvenhiihtäjät ry.

Antti Hartikainen

Suosittelemme