Ajankohtaista

Päivätoiminta pitää vireänä Nastolassa

Kesän uutta seniorimuotia esittelivät yleisölle Annikki Laakkonen ja lähihoitaja Seija Parkkinen. Kuva: Marjaana Kontu

Seniorimuodin uusia tuulahduksia päästiin ihastelemaan Palvelukeskus Linnunlaulun kevättapahtuman muotinäytöksessä viime viikolla.

Mannekiineina pyörähtelivät talon asukkaat ja päivätoiminnan asiakkaat, joiden yllä nähtiin niin kukkakuosia, kesäisiä capreja ja kuin juhlavia neuleitakin.

- Aivan ihanalta näytti! Tämä paikka tarvitsee juuri tällaisia tapahtumia, suitsutti yleisönä istunut Eeva-Liisa Jarla.

Hän käy Linnunlaulussa usein tervehtimässä puolisoaan Heikki Jarlaa, eikä hänellä ollut talon tarjonnasta kuin hyvää sanottavaa.

Päivätoiminnan tavoite on, että ihmiset pysyisivät hyvässä kunnossa, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Lähihoitaja Seija Parkkinen

- Täällä on paljon tapahtumia, ja nämä meidän omaiset virkistyvät joka ainoasta.

Muotinäytöksen jälkeen yleisö pääsi vaateostoksille, ja myynnissä oli myös kenkiä, mausteita ja leivonnaisia.

Mukaan kevättapahtumaan oli kutsuttu väkeä myös talon ulkopuolelta.

- Tällaisilla tapahtumilla on suuri merkitys: pienryhmäkodissa asuvat pääsevät tapaamaan toisia ihmisiä ja saavat hyvää mieltä, summasi lähihoitaja Seija Parkkinen, joka vastaa avoimesta päivätoiminnasta Linnunlaulussa,

Hän tunnusti epäilleensä, löytyykö mannekiiniksi halukkaita. Catwalkilla nähtiin kuitenkin peräti 12 mallia, joukossa myös miehiä, kuten Lauri Saarinen ja Kalle Luiro.

- Aika pahalta tuntui, kun ensimmäistä kertaa elämässä oli mannekiinina, Saarinen tuumasi. Homma hoitui kuitenkin kuin ammattilaisilta. Värikkäät vaatteet olivat molempien mieleen.

- Tällaiset tapahtumat ovat hienoja, tämä on osastoilla oleville aina erikoista, he kiittelivät.

Sekä Saarinen että Luiro ovat mukana avoimessa päivätoiminnassa eli käyvät kuntosalilla kerran, kaksi viikossa.

- Se on mukavaa! Kunto on noussut ja tasapaino parantunut, Saarinen kehui.

Linnunlaulu tarjoaa tehostettua asumispalvelua, lisäksi siellä ryhmäkoti kuntoutujille. Näiden ohella on tarjolla avointa päivätoimintaa.

Päivätoiminta uudistui viime elokuussa, jolloin kriteerit poistuivat ja toiminta avautui kaikille yli 65-vuotiaille. Linnunlaulussa painotus on kuntoilussa, jota on tarjolla tiistai- ja torstaiaamupäivisin.

- Hyvin ovat ihmiset osanneet sinne tulla, koska kynnys on matala. Kävijöitä on ollut 20-30. Mukana on sekä miehiä että naisia, monet käyvät pariskunnittain, kertoi toimintaa ohjaava Parkkinen.

Kuntoilun jälkeen on vaihtelevaa iltapäivätoimintaa, kuten tällä kertaa muotinäytös.

- Iltapäivien tapahtumat on tarkoitettu sekä talon asukkaille että avoimen päivätoiminnan asiakkaille, joten kävijämäärät vaihtelevat. Päivätansseissa ja konserteissa on eniten väkeä.

Viihteen lisäksi iltapäivisin on järjestetty infotilaisuuksia ajankohtaisista aiheista, puhumassa ovat käyneet esimerkiksi suuhygienisti ja ravitsemusterapeutti, ja opastusta on saatu myös Kanta.fi-palveluun.

- Tänne tullaan oman kunnon ja hyvän mielen vuoksi. Päivätoiminnan tavoite on, että ihmiset pysyisivät hyvässä kunnossa, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

- Myös sosiaalinen kanssakäyminen on tärkeää, yksinäisenkin on tänne helppo tulla, Parkkinen mainitsi.

Marjaana Kontu

Suosittelemme