Ajankohtaista

Asikkalassa pyritty koteihin esiintymällä kunnan työntekijöinä

Asikkalan kunta on tiedottanut viime ja tällä viikolla Facebook-sivuillaan, että kunnan tietoon on tullut henkilöitä, jotka ovat pyrkineet kotitalouksiin sisään eri verukkeilla esiintymällä kunnan työntekijöinä.

Viime viikolla kunnan nimissä esiintyneet henkilöt olivat olleet yhteyksissä kotitalouksiin kiertäen ja sopien aikoja pattereiden tarkastukseen. Kunta kuitenkin sanoo, että tällaisia toimeksiantoja tai työntekijöitä ei sen toimesta ole, eli kunnan nimissä tällaisilla asioilla liikkuvia ei ole syytä päästää kotiinsa.

Tällä viikolla on ilmennyt, että kunnan nimissä on kotitalouksiin pyrkinyt putkimiehiä putkistojen tarkastuksiin. Myöskään tällaisia toimeksiantoja tai työntekijöitä ei kuitenkaan kunnan toimesta ole.

Kunnasta kerrotaan, että kunnan toimesta ei pääsääntöisesti tarkisteta mitään asuntojen sisällä ja jos jotain kunnan töitä tai tarkastuksia suoritetaan niin niistä ilmoitetaan yleisesti mm. lehdessä tai ollaan kirjeitse tai puhelimitse yhteydessä ja sovitaan ajankohdasta. Tällöin asukkaalla on mahdollisuus vielä tarkistaa että tapaaminen on todellakin sovittu kunnan työntekijän kanssa.

- Liikkeellä näyttää nyt olevan väkeä, eri- tai samaa porukkaa, joiden päämääränä on päästä asuntoihin sisään. Toivomme teidän viestittävän kehotusta varovaisuuteen myös lähipiirillenne ja tarkistamaan aina ilman kirjallista dokumenttia tuleen tapaamisehdotuksen oikeanperäisyyden kunnalta, jos sen edustajia "työmiehet" ilmoittavat olevansa, kunnan Facebook-sivulla sanotaan.

Suosittelemme