Ajankohtaista

Kärkölän kuntapomo haluaa antaa aihetta hymyyn

"Asioiden vieminen positiivisen kautta on minulle luonteenomaista", sanoo kansliapäälliköksi siirtyvä Jouni Nieminen.

- Innostuneella ja energisellä mielellä otan viran vastaan, sanoo Jouni Nieminen, joka aloittaa Kärkölän kansliapäällikkönä elokuun alussa.

Hän aikoo keskittyä kunnan elinvoimaisuuden sekä hallinnon kehittämiseen ja lupaa tarttua uusiin haasteisiin positiivisuuden kautta. Hän on toiminut aiemmin kunnan määräaikaisena kehitysjohtajana ja istunut niin kunnanvaltuustossa kuin -hallituksessakin, joten ihmiset ja asiat ovat tuttuja.

- Minulla on vahva näkemys siitä, missä on eniten tekemistä. Jatkan tehtyä hyvää työtä ja toivottavasti pystyn tuomaan uusia johtamisen näkökulmia.

Nieminen saa johdettavakseen kunnanviraston ja välillisesti koko kunnan henkilöstönhallinnon. Koska väkeä on vähän, tärkeintä on hänestä tukea työssä jaksamista: kun työhyvinvointi lisääntyy, paranee kuntalaisten palvelukin. Tehtävää helpottaa, että työhyvinvointikyselyn mukaan ilmapiiri on hyvä.

Kansliapäällikölle kuuluu myös luottamuselinten kokousten valmistelu.

- Siinä auttaa se tieto, jota olen saanut toisella puolella. Olen kunnallispolitiikkaa opiskellutkin, mutta käytännön kokemus valtuustotyöstä on arvokasta.

Kunnan elinvoiman kehittämisessä yksi avainasia on monipuolinen asuntotuotanto. Sillä sektorilla hän näkee hyviä merkkejä.

- Asuntosijoittajat ovat esimerkiksi investoineet korjaamiseen.

Soten ja maakuntauudistuksen toteutumista hän odottaa jännityksellä.

- Se helpottaisi kuntatalouden ennakointia

Kansliapäälliköstä tulee pormestari Markku Koskisen aisapari ja tarvittaessa sijainen. Nieminen uskoo yhteistyön sujuvan kitkatta.

- Hyvää yhteistyötä olemme tehneet koko kevään, olen Markun tavat ja vahvuudet oppinut tuntemaan.

- Meidän osaamiset täydentävät loistavasti toisiaan: minulla on julkishallinnon osaamista ja hänellä yritysjohtamisen, joten 1+1 on varmasti enemmän kuin kaksi. Yhteinen vahvuus on ratkaisuhakuisuudessa.

Viran hakeminen oli pitkän mietinnän tulos, sillä hänellä oli virka aluehallintovirastossa. Vaaka painui kuitenkin Kärkölän puolelle.

- Täällä pystyn näkemään oman työni vaikutukset nopeammin, tunnen palveluiden käyttäjien kasvot ja tarpeet. Palaute on suoraa, joten kauppareissutkin venyvä, Nieminen myhäilee.

Ja kun parin tunnin päivittäinen työmatka jäi pois, on perheellekin enemmän aikaa.

Kärkölässä on hänestä ollut aistittavissa myönteinen vire.

- Asioiden vieminen positiivisen kautta on itsellekin luonteenomaista. Vaikeat asiatkin on tuotava esiin, mutta positiivisessa valossa.

Hän pitää virkamiehenä tärkeänä tavoitteena sitä, että onnellisuus kunnassa lisääntyy ja ihmiset hymyilevät enemmän.

- Kuulostaa ehkä naiivilta, mutta minusta pitää tunnustaa, miten hyvin meillä monet asiat ovat ja ottaa siitä yhteistä voimaa.

Kuntalaisille ja kunnan työntekijöille hän viestittää, että epäkohdat on hyvä nostaa esiin ja tehdä myös kehitysehdotuksia.

- Meillä on kunnassa 4 500 asiantuntijaa, joita haluan kuunnella tarkalla korvalla.

- Haluan myös lisätä selkokielistä tiedottamista siitä, mitä hallinto tekee.

Valtuustoryhmiin hänellä on mutkattomat välit, yhteyttä otetaan ja palautetta annetaan kuulemma hyvin. Valtuustosta hän eroaa elokuussa ja jättäytyi jo keväällä pois kunnanhallituksen kokouksista.

Vapaa-aikanaan hän harrastaa elokuvia ja lähiliikuntaa perheen ja karkeakarvaisen mäyräkoiran kanssa.

- Kerran vuodessa myös valloitan moottoripyörällä yhden uuden kansallispuiston. Nautin, kun saan olla luonnossa ilman puhelinta.

Marjaana Kontu

Suosittelemme