Ajankohtaista

OSU:n pojille EM-hopeaa ja naisille pronssia joukkue-trapista

Suomen poikien joukkue, Teemu Ruutana, Juho Mäkelä ja Vili Kopra, ylsi hopealle EM-kisoissa. Kuva: Risto Aarrekivi

Orimattilan Seudun Urheiluampujien (OSU) edustajia kilpaili viime viikon lopulla haulikkolajien EM-kilpailuissa Itävallan Leobersdorfissa. Parhaimmat suorituksensa orimattilalaisedustajat tekivät trapin joukkuekilpailuissa.

Naisten joukkue, jossa ampuivat Mopsi Veromaa sekä OSU:laiset Satu Mäkelä-Nummela ja Noora Antikainen, saavutti joukkuekilpailussa pronssia.

- Pummiputkia tuli kaikille kellä mihinkin kohtaan, mutta sen verran pysyimme kasassa, että pääsimme mitalitaistoon mukaan ja saimme käännettyä sen itsellemme, Mäkelä-Nummela summasi.

Poikien joukkue, jossa ampui OSU:laisten Vili Kopran ja Juho Mäkelän lisäksi Teemu Ruutana, nappasi hopeaa.

- Poikia totta kai harmittaa tappio kultamitaliottelussa, kun voitto meni sivu suun, Ampumaurheiluliiton trapin päävalmentaja Kari Kopra sanoi.

Henkilökohtaisissa ki-soissa OSU:n edustajien parhaasta suorituksesta vastasi Satu Mäkelä-Nummela, joka ylsi naisten trapissa kahdeksanneksi.

- Kisa on nyt veivattu läpi, eikä tulos ole huono mutta ei hyväkään, koska se ei riittänyt kuuden sakkiin, Mäkelä-Nummela sanoi.

Noora Antikainen oli samassa kisassa 24.

Miesten trapissa OSU:n Jukka Laakso oli 43. Myös poikien henkilökohtaisessa trap-kisassa oli orimattilalaisedustusta. Juho Mäkelä oli 13. ja Vili Kopra 17. Kansainvälisten arvokisojen ensikertalainen Mäkelä oli kohtalaisen tyytyväinen suoritukseensa.

- Kisa meni hyvin neljättä sarjaa lukuun ottamatta. Se jäi vähän painamaan mieltä, mutta muuten meni melko hyvin ekoiksi EM-kisoiksi, Mäkelä summasi suorituksensa.

Koprakin oli kisan jälkeen kohtalaisen hyvillä mielin, koska kisa onnistui kauden aikaisempiin kisoihin nähden hyvin.

- Olosuhteet ja radat olivat hyvät. Nyt positiivisin mielin kohti Etelä-Koreaa, Kopra viittasi Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) joka neljäs vuosi järjestettäviin MM-kilpailuihin. Ne ovat elo-syyskuussa Etelä-Korean Changwonissa.

Suomella oli joukkueet myös trapin parikilpailussa. Suomen ykkösjoukkue Satu Mäkelä-Nummela - Vesa Törnroos ylsi kuudenneksi ja kakkosjoukkue Noora Antikainen - Jukka Laakso 19.

Suosittelemme