Ajankohtaista

Nastola Bluesissa tasokas kattaus

Eero Raittinen tähdittää Nastola Bluesia. Kuva: Olli-Pekka Orpo

Toista kertaa Taidekeskus Taarastissa järjestettävillä Nastola Blues -festivaaleilla puhutaan taas kuudella kielellä. Viime vuonna Saturday Blues Taarasti -nimellä kulkenut tapahtuma järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 12.8. kello 15-21.

Tapahtumajärjestäjä Jarmo Poutiainen on tyytyväinen etenkin festivaalin taiteelliseen tasoon.

- Nyt on paikallisen ja kotimaisen bluesin huipputasoa nämä esiintyjät.

Päätähti Eero Raittisen ohella lavalla nähdään Tomi Leino, Titty Bar Tim Blues Band, Elke Q & Blue Moon sekä Mikko Oso & Blues Riders.

- Kattaus on monipuolinen, mutta eihän se koskaan täydellinen ole. Jotain pitää jäädä hampaankoloon myös seuraavalle vuodelle.

Tänä vuonna tapahtumassa ei ole juontajaa. Bändit hoitavat itse omat henkilö- ja tyyliesittelynsä. Asiaan perehtymätön juontaja voi aiheuttaa hämmennystä taiteilijoiden keskuudessa.

- Juontaja oli tavallaan vähän ylimääräinen. Tänä vuonna Kari .Kapu. Ruuska pyöräyttää festarit käyntiin ja minä jatkan siitä toisen bändin kohdalla.

Poutiaisen mukaan artistit olivat erittäin tyytyväisiä viime vuoden debyyttiin. Tänä vuonna parantamisen varaa on ainakin taloudellisesti.

- Kun pääsee omilleen tällaisesta tapahtumasta niin se on aina hyvä. Eihän tällaisella rikastumaan pääse, päinvastoin.

- Ensimmäinen kerta on ensimmäinen kerta, mutta Taarastissahan on järjestetty myös Rautalankafestarit. Mikään ei takkuillut. Autot saatiin nätisti parkkiin ja ruokaa ja juomaa riitti.

Vaikka kaikki artistit olisivat mielellään esiintyneet tänä vuonna uudestaan, ohjelmistoon tuotiin muita artisteja.

- Eihän kaikkia samoja taiteilijoita voi ottaa joka vuosi. Tällaisen päätöksen minä tein.

Tavoitteena on luoda tapahtumasta pysyvä perinne Nastolaan. Tapahtuman tiedotus on ollut kangertelevaa, sillä pitkään oli epäselvää järjestetäänkö tapahtuma lauantaina vai sunnuntaina.

- Lauantaina festareita ei oltaisi saatu pystyyn ollenkaan. Yksikin artisti oli lauantai-illalta niin kallis, että se oli suurempi kuin koko meidän sunnuntai-illan budjetti.

Myös Taidekeskus Taarastin siirtyminen Lahden kaupungin omistukseen aiheuttaa Poutiaiselle kysymysmerkkejä tapahtuman jatkosta.

- Miten kaupunki jatkossa suhtautuu? Alkaako se pitää mahdotonta vuokraa vai toimiiko se niin kuin ennen? Jos ei onnistu Taarastissa niin sitten järjestetään ensi vuonna jossain muualla.

Tapahtuman järjestää Nastolan Taideyhdistys ry.

Atte Pöytäkangas

Suosittelemme