Ajankohtaista

Wau, mitä värien juhlaa Taarastissa!

Riitta Santala-Köykkä on pyrkinyt vangitsemaan akryylimaalauksiinsa revontulien monimuotoisuutta.

Taidekeskus Taarastissa on syyskuun ajan esillä yhdeksän taiteilijan yhteisnäyttely otsikolla Wau. Näyttelyssä ovat mukana Marja Kardell, Signhild Kempe-Järvensivu, Mari Kopra, Ulla Laisi, LailaHelena Lepistö, Leena Ristolainen, Riitta Santala-Köykkä, Tuulevi Sivunen ja Minna Tuunanen.

Eri puolilta Suomea tulevat taiteilijat opiskelivat yhdessä taidekoulu Alfa-Artissa Helsingissä, josta he valmistuivat vuonna 2015.

- Aloitimme siellä 2012 ja heti alusta asti aloimme järjestää yhteisnäyttelyitä, joita on tähän päivään mennessä kertynyt vajaa kymmenkunta, lahtelainen Marja Kardell kertoo.

Porukan jokaisella taiteilijalla on oma persoonallinen tyylinsä, mutta yhteinen nimittäjä voisi olla rohkea ja räiskyvä värien käyttö.

- Oikeastaan vain Ullan (Laisi) maalaukset ovat hieman tummempisävyisiä, Kardell mainitsee.

Yksi näyttelyn väri-ilottelijoista on helsinkiläinen Tuulevi Sivunen.

- Olen maalannut koko ikäni, ja värit ovat aina olleet tärkeänä innoittajana töissäni. Olen aikaisemmin suunnittelut neuleita ja minulla oli neuleliike Helsingissä. Jo neuleissani kirkkaat värit olivat tärkeänä elementtinä, Sivunen kertoo.

Kangasalalainen Riitta Santala-Köykkä on puolestaan tutkinut maalauksissaan Lapin maisemia ja erityisesti revontulia.

- Revontulet ovat siinä mielessä haastava aihe, että ne muuttuvat jatkuvasti. On kiehtovaa yrittää vangita niitä maalauksiin, Santala-Köykkä toteaa.

Taiteilijat kiittelevät Taarastin näyttelytiloja, mutta harmittelevat samaan hengenvetoon, että paikka voisi olla nykyistä tunnetumpikin.

- Tämä on arkkitehtuuriltaan ja valoltaan aivan loistava paikka. Lisäksi nuo ikkunat rytmittävät näyttelytilaa niin, että tänne helppo ripustaa useamman taiteilijan yhteisnäyttelykin, Kardell kehuu.

Taiteilijoiden toiveena on, että näyttelyyn saapuva saa samanlaisen wau-elämyksen, jonka he itse saavat nähdessään toistensa töitä tauon jälkeen.

- Jokainen meistä on kehittynyt tahollaan ihan omaan suuntaansa, ja on aina upea tunne nähdä toistemme töitä, kun tapaamme, Santala-Köykkä hymyilee.

Wau-taidenäyttely Taidekeskus Taarastissa, Taarastintie 6, ti-su 12-17 30.9. saakka.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi
@

Suosittelemme