Ajankohtaista

Vanhan Vääksyn ovet ja pihat taas avoimena

Vuonna 1907 rakennettu ja ympärivuotiseen asuinkäyttöön pieteetillä kunnostettu Ohtolinna on yksi Vääksyn huvilahistorian helmistä. Avoinna tapahtumapäivänä kello 11-15. Kuva: Reetta Nousiainen

Vääksyssä vietetään lauantaina 8.9. Avoimet Ovet ja Pihat & Sadonkorjuumarkkinat -tapahtumaa. Neljättä kertaa järjestettävä ilmaistapahtuma on idyllisen Vääksyn loppukesän huipennus ja se on saavuttanut suuren yleisön suosion.

Tänäkin vuonna esillä on useita pihasaunoja, yksityiskoteja ja puutarhoja. Puutarhapuolen erikoisuus löytyy Asikkalan kirkonkylästä, jossa kaktuspiha odottaa vierailijoita.

Myös museoihin on päivän aikana vapaa pääsy. Esillä on myös Telakkarannassa sijaitseva Tammenlehvätalo, jossa talotohtori, arkkitehti Panu Kaila luennoi aiheesta .Ajan säilyttäminen..

Sadonkorjuumarkkinat ruoka- ja käsityömyyjineen valtaa Päijännetalon pihapiirin ja Asikkalan 4H-yhdistys tarjoaa lapsivieraita viihdyttävää ohjelmaa sirkuksesta kotieläimiin.

Tapahtumapäivän aikana järjestetään erilaisia opastettuja kierroksia ja työnäytöksiä vinyylilevyjen kunnostamisesta puutarhakävelyyn.

Suurin osa kohteista sijaitsee vanhan ja uuden keskustan tuntumassa. Kaupunkijuna Puksu kuljettaa vieraita ilmaiseksi koko päivän tapahtuma-alueella. Autolla saapuvia suositellaan pysäköimään uuden keskustan parkkipaikoille tai koulunmäelle.

Tapahtuman järjestää Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys yhteistyössä Asikkalan 4H-yhdistyksen kanssa.

Asikkalan kunta tukee tapahtumaa monin tavoin. Lisäksi monet yrittäjät, Asikkala-Oppaat ja vapaaehtoiset toimijat ovat lähteneet toteuttamaan omalta osaltaan ohjelmaa tapahtumaan - muun muassa näyttelyitä, työnäytöksiä, esittelyitä, pop-up putiikkeja ja -kahviloita.

Suosittelemme