Ajankohtaista

Hollola-ilta oli yhteisöllisyyden voimannäyte

Lauantaina ensimmäistä kertaa järjestetty Hollola-ilta keräsi kuntakeskuksen Hollola-aukiolle satoja kuntalaisia nauttimaan upeasta syysillasta, tasokkaista esityksistä ja lähituottajien herkuista. Tapahtuman tuotantotiimiin kuulunut ja illan juontajana häärinyt Lassi Puodinketo hehkutti onnistunutta tapahtumaa jo ennen illan huipentaneita kyläkehukisaa ja Hollolan Holosuun julkistamista.

- Yleisöä on voinut olla jo hyvinkin 1 500. Nytkin teltta on täysi ja porukka on iltapäivän mittaan vaihtunutkin, kun alkuun tässä oli paljon lapsiperheitä, Puodinketo totesi.

Yksi illan kohokohdista oli Hollolan Holosuun valinta. Holosuuksi valitaan "mahlottoman kova puhuja ja luova haukkuja".

Historiallisesti Hollolan holosuu on yksi päijäthämäläisistä "kyläkölli"-nimityksistä. Muita tunnettuja maakunnan köllejä ovat olleet Orimattilan onnettomat ja Sysmän keltamahat.

Uuden polven holosuuksi arvovaltainen raati valitsi Ville Haapasaloon, joka otti kunnianimensä vastaan rinta rottingilla, kuinkas muuten.

- Olen erittäin ylpeä synnyinseudustani ja kotiseudustani. Olen viettänyt täällä aivan fantastisen lapsuuden ja nuoruuden, Haapasalo totesi.

Ylpeydellä hollolalaisia juuriaan vaaliva näyttelijä vierailee Hollolassa säännöllisesti tapaamassa vanhempiaan ja ystäviään.

- Olen kertonut Hollolasta Venäjälläkin ja sielläkin aletaan pikku hiljaa tietämään, missä tämä on. Tai kyllähän se Uralin tällä puolella on tiedetty, mutta vähitellen Hollola tunnetaan myös siellä toisella puolella. Tätä ilosanomaa vien kyllä jatkossakin eteenpäin, Haapasalo nauratti.

Näyttelijänä, kirjailijana ja tv-tähtenä kannuksensa ansainnut Haapasalo aloitti markkinamiesuransa samaisella Hollolan torilla, jossa pokkasi lauantaina Juhani Jäämaan veistämän Holosuu-patsaan.

- Myin silloin hunajaa. Näyttelijäurani alkoi puolestaan 12-vuotiaana Hollolan Näyttämön riveissä tuolla Heinsuon koulun vieressä sijaitsevalla ulkoilmanäyttämöllä.

Alkuperäinen urasuunnitelma; talvisin jääkiekkoilijana NHL:ssä ja kesäisin näyttelijänä Hollywoodissa ei Haapasalon sanoin toteutunut aivan sellaisenaan.

- En päässyt edes KHL:ään ja Hollywoodkin vaihtui silloiseen Neuvostoliittoon.

Illan kyläkehukisassa mittelivät Hämeenkosken Jyrki Joensuu, Vesikansan Marja-Liisa Härkönen, Tennilän Juha Räsänen ja Kankaantaan Ilkka Sipilä.

Voittajan ratkaisi yleisön suosionosoitukset ja desibelimittarina toiminut Lassi Puodinketo julisti voittajaksi Kankaantaan kyliä kehuneen Ilkka Sipilän.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi
@

Suosittelemme