Ajankohtaista

Sää suosi Päijät-Hämeen ajoa

Jokamiesluokan tapahtuma Päijät-Hämeen Ajo on säilyttänyt suosionsa autoharrastajien keskuudessa.

Viime viikonloppuna Hollolan Kukonkoivussa jo 27. kerran järjestettyyn kilpailuun kertyi nytkin 325 osallistujaa, joista järjestävän seuran Päijät-Hämeen Urheiluautoilijoiden tiedottaja Tapio Tuominen arveli lähtölinjalle saapuvaksi noin 300.

- Ennätys on lähes 400 osallistujaa vuodelta 2006, mutta nytkin määrä on hyvä, sillä se on historian neljänneksi suurin, Tuominen totesi lauantaina avauspäivän tunnelmissa.

Yleisöäkin kertyi rinnekatsomoon mukavasti.

- Tämän vuoden uutuutena on lauantaina ajettava senioriluokka yli 50-vuotiaille kuskeille, Tuominen kertoi.

Timo Ekberg Herralasta oli yksi senioriluokan osallistujista. Hän toivoi siitä petrausta suorituksiin aamupäivän yleisen etuvetoluokan lähtöjen jälkeen.

- Minulla on puolen vuoden tauko alla, joten ajaminen on vähän opettelua taas. Toiset kuskit menivät vain lujempaa.

- Muutenhan tämä ajopäivä on aivan täydellinen, aurinko paistaa, ei ole kylmä, ja tuuli vie pölyn pois radalta, hyväntuulinen Ekberg jutteli.

Menopelinä hänellä oli Volvo 240, vanha luottoratsu.

- Pitkään sen kanssa on selvitty, mitä nyt peltiä aina hieman oiotaan.

Verrattaen myöhään vuosituhannen vaihteen tienoilla jokkiksen aloittaneelle Ekbergille se on ympärivuotinen harrastus.

- Kohta kun tulee talvi, niin aina pitää tallille päästä autoa ropaamaan, vaikka ei olisi mitään laitettavaakaan. Se on sellainen henkireikä.

Perhepiiristä Ekberg on vuosien saatossa saanut houkuteltua mukan vävypojan, jonka lapsetkin ovat nyt paikalla ajamassa. Rivissä on toinenkin Volvo 240 sekä Ford Sierra.

- Parempi harrastushan tämä on kuin pyöriä iltaisin kaduilla. Jokkiksessa pääsee ja joutuukin tekemään itse hommia, jotta kisassa pärjää, Ekberg tuumii.

Loppuvuoden aikana hänellä on tiedossa vielä kolmesta neljään kisaa Etelä-Suomen radoilla.

- Talvesta sitten riippuu miten paljon pääsee ajamaan, että onko jäitä. Meillähän on Päijät-Hämeen UA:n puitteissa pääsy Järvelään Koskisen järven jäälle, kun hoidetaan rata itse.

Lauantain luokkien voittajia olivat AMM:n Aki Karttunen (yleinen sarja), Lahden UA:n Niina Laapotti (naiset), LemUA:n Santeri Kulmala (nuoret) sekä Koi-SavUA:n Ahti Salmela (seniorit).

Sunnuntaina voittoon ajoivat Lahden UA:n Joni Korhonen (yleinen), Päijät-Hämeen UA:n Jaana Koskema (naiset) sekä Vääksyn UA:n Aku Ahonen (nuoret).

Aatu Raninen

Suosittelemme