Ajankohtaista

Pääministerikin juhli 70-vuotiasta Orimattilassa

Keskustan Orimattilan kunnallisjärjestön 70-vuotista taivalta juhlistettiin Orimattilan seurakuntatalolla perjantaina. Kunniavieraana ja juhlapuhujana oli pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, joka silmin nähden nautti juhlan tupailtamaisesta mutta kuitenkin arvokkaasta tunnelmasta.

Orimattilassa keskustan edeltäjän maalaisliiton paikallisosastoja alettiin perustaa sotien jälkeen 1940-luvulla. Asutustoiminnan myötä Orimattilaan tuli evakkoja etenkin Kirvusta, ja monille heistä poliittinen järjestötoiminta oli tuttua.

Enimmillään Orimattilassa oli 18 maalaisliiton paikallisyhdistystä. Niiden kokoavaksi elimeksi perustettiin maalaisliiton Orimattilan kunnallisjärjestö vuonna 1948.

- Jos sodista haluaa alueen kannalta jotain myönteistä löytää, niin ainakin maalaisliiton kannatus sai karjalaisten tulon myötä piristysruiskeen. Kun puolueen kannatus oli eduskuntavaaleissa silloisen Orimattilan alueella 1930-luvulla keskimäärin alle 15 prosentin, nousi se 50-luvulla jo 36-37 prosenttiin, Juha Sipilä totesi.

Juhlapuheessaan Sipilä nosti esiin huolensa yhteiskunnan keskinäisestä luottamuksen ilmapiiristä, joka hänen mukaansa rakoilee.

- Luottamusta ei rakenneta siten, että käymme epäluuloin ja tahallisin väärinymmärryksin toistemme kimppuun. Valitettavasti sosiaalisesta mediasta on tulossa yhä enemmän 2000-luvun kansantuomioistuin, jossa häpeä ja epäluulo langetetaan toisen ihmisen päälle nopeasti ja viiltävästi, hän kritisoi.

Sipilä muistutti puheessaan keskustan periaateohjelman ensimmäisestä kohdasta, jonka mukaan yhteiskunnan tärkein peruspilari on keskinäinen luottamus.

- Luottamuksen rakentaminen lähtee jokaisesta meistä itsestämme, hän sanoi

Palkitseminen

Ansiomerkit

Suomen keskustan kultainen ansiomerkki: Arvo Eskola, Reijo Kyrö, Tapio Malmiharju.

Suomen keskustan hopeinen ansiomerkki: Markku Henttonen, Mikko Koivisto, Markku Koskela, Mauri Kyöstilä, Simo Köylinen, Helena Ylöstalo.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi
@

Suosittelemme