Ajankohtaista

Kosken Dynamo on vielä kokoonpanovaiheessa

Dynamon valmennus ja pelaajisto saa vielä hakea yhteistä säveltä viisikkopelaamiseen, kunnes laajalti uudistunut joukkue on hitsautunut kunnolla yhteen. Kuva: Teemu Juvonen

Kausi olisi aina mukavaa aloittaa voitolla, mutta siinä Kosken Dynamo ei viime lauantaina onnistunut. Kotiyleisön edessä 2. divisioonan avausottelussa tulostaululle kirjattiin Imatran Voiman murskaava vierasvoitto 4-16.

- Valmistavat treenit menivät vielä hyvin, mutta itse pelissä jäimme jollain tapaa telineisiin. Vaikka kentällä tehtiin hyviä asioita, niin viimeistely uupui, ja vastustajalla taas tuntui onnistuvan maalintekopaikoissa kaikki, Dynamon päävalmentaja Mikko Lukkarila tuumii pureksittuaan tulosta pari vuorokautta.

Ensimmäisen erän Dynamo sai pidettyä lukemissa 2-4, kunnes ero repesi ja Voima vei loput erät 1-6, 1-6.

- Kun tilanne alkaa olla 2-6, ei siinä auta muu kuin alkaa hyökkäämään vahvemmin. Se aina kääntää peliä suuntaan tai toiseen.

Voima lukeutuu kymmenen joukkueen aluelohkossa ennakkosuosikkeihin, mutta niin myös Dynamo.

- Muista joukkueista paikallisvastustajat Pelicans SB ja SB Heinola, sekä lappeenrantalainen PoNoVo ovat tälläkin kaudella viiden kärjessä, Lukkarila ennustaa.

18 ottelun runkosarjan päätteeksi neljä parasta pääsee välieriin. Viime keväänä Dynamo pinnisti juuri neljänneksi, ja sai vastaansa Pelicansin.

- Niistä kohtaamisista jäi paljon hampaankoloon. Varsinkin toisessa ottelussa meillä oli sauma ratkoa peli, mutta kaveri tuli rinnalle ja ohi. Pelicansin kanssa on viha-rakkaussuhde, Lukkarila muistelee lahtelaisten 1-2-voitoin viemää välieräsarjaa.

Dynamon tähtäin on tälle kaudelle säilynyt samana.

- Neljän parhaan joukkoon on selkeä tavoite. Se on kova haaste, mutta siihen on pakko pyrkiä. Turha divariin on lähteä läpsyttelemään, päävalmentaja sanoo.

Joukkueesta lähti kesällä kymmenkunta pelaajaa, joten joukkuepelaaminen on vasta tekeytymässä.

- Uusia pelaajia on sen verran monta, että emme ole vielä saaneet tarpeeksi kunnollisia viisikkotreenejä alle. Se näkyi nyt pelissäkin. Ihan viisikkopelin perusteista on lähdetty liikkeelle.

Aivan avausottelun kynnyksellä julkaistiin kova vahvistus, kun Salibandyliigassa kaksi pronssia voittanut ja kaksi viime kautta Ruotsin Allsvenskanissa pelannut Waltter Mahlberg, 23, liittyi mukaan. Hän onnistui heti maalinteossa lauantaina.

- Waltter on se merkittävin hankintamme. Suoraviivainen ja maalintekovoimainen hyökkääjä. Ja kun hän tulee korkealta tasolta, niin odotan tuovan myös tiettyä johtajuutta ja esimerkkiä junioreille, Lukkarila linjaa.

Joukkue sai myös muutamia paluumuuttajia. Esimerkiksi tehokas puolustaja Jani Arponen on ennestään tuttuja luottopelaajia.

Dynamo harjoittelee kolmesti viikossa tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin.

- Parin tunnin setissä on puoli tuntia alkulämpöä ja loppuaika pallollisia harjoitteita. Kokonaisuutena tuo on riittävä määrä tälle tasolle, kun käytetään aika tehokkaasti ja ennakkoon suunnitellen. Onhan pelaajilla muutakin elämää, Lukkarila muistuttaa.

Ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Lappeenrannassa PoNoVoa vastaan, ja viikon päästä sarjatulokkaan kouvolalaisen Klubin vieraana.

- Niihin päästään muutamat harjoitukset kokeneempana. Haluan nähdä fyysistä, kurinalaista ja kaksinkamppailuissa vahvaa salibandyä. Meidän tavaramerkki on, että puolustuspää pitää, käännetään peliä ja isketään vastaiskuista.

- Viimeistely vain kuntoon, siihen oli jo lauantaina hyviä aihioita, Lukkarila uskoo.

Seuraava kotiottelu miesten salibandyn 2. divisioonassa: Kosken Dynamo-Pelicans SBperjantaina 26.10. kello 19 Koskihallissa (Huhdintie 7).

Kosken Dynamo ja LASB A-juniorit

Sopimuksia pelaajien rinnakkaisedustuksista

Kahdeksalla pelaajalla on rinnakkainen edustussopimus Kosken Dynamossa ja LASB:n A-junioreissa. Konsta Rehuttu ja Konsta Lehtonen olivat jo viime kaudella Dynamossa. Julius Salokangas ja Max Salonen pelasivat Pelicans SB:n 2. divisioonamiehistössä. Lisäksi Eetu Hyvönen, Juho-Jaakko Lampinen, Luukas Lehti ja Ville Suutari voittivat kaudella 2016/17 B-junioreiden Suomen mestaruuden LASB:ssa.

Aatu Raninen

Suosittelemme