Ajankohtaista

Koiravaljakoiden EM-kultaa ja -pronssia Orimattilaan

Erkki Bürkland on tuore euroopanmestari. Kuva: Timo Waltari

Orimattilalainen Erkki Bürkland saavutti EM-kultaa kuuden koiran kilpailuluokassa ja Susanna Bürkland EM-pronssia neljän koiran kilpailuluokassa Nybrossa, Ruotsissa 25-28. lokakuuta järjestetyissä koiravaljakkourheilun EM-kisoissa.

Erkki kiiti valjakollaan molempina kilpailupäivinä luokkansa nopeimmat ajat ja voitti kultaa hyvällä 23 sekunnin marginaalilla. Valjakon keskinopeus oli 5,4 kilometrin radalla 30 km/h. Kilpailut olivat kaksipäiväiset, ja molempina päivinä ajettiin sama rata. Nopein yhteisaika ratkaisi kilpailun.

Susanna teki historiaa saavuttamalla mitalin valjakossaan johtajakoira, joka on jo 11-vuotias. Korkeasta iästään huolimatta 11-vuotias Lumi-siperianhusky on täydessä iskussa oleva kisakonkari, joka on juossut elämänsä aikana enemmän kisoja kuin mikään muu valjakkokoira. Susanna keskinopeus 5,4 kilometrin radalla oli 29,5 km/h.

Suomen mitalisaalis, 12 mitalia, (4 kultaa, 2 hopeaa ja 6 pronssia) oli toiseksi suurin kilpailussa Norjan joukkueen jälkeen. Kaiken kaikkiaan Suomen maajoukkueeseen kuului 34 urheilijaa koirineen. Kilpailuihin osallistui yhteensä 21 maata ja 391 kilpailijaa. Kilpailuissa kisattiin 1-8 koiran luokissa.

Suomen Valjakkourheilijoiden liitto on Suomen Olympiakomitean ja IFSS:n jäsen, ja siihen kuuluu 45 suomalaista seuraa joissa urheilee yli 400 lisenssiurheilijaa.

Suosittelemme