Ajankohtaista

Kierrätystalli on Asikkalan vuoden ympäristöteko

Vanhan Varikon kierrätystallin vapaaehtoiset Kiia Laakso ja Heli Paju olivat otettuja vuoden ympäristöteko -palkinnosta. Kuva: Tuomas Räihä

Asikkalan luonnonystävät jakoi viime viikolla neljättä kertaa Asikkalan vuoden ympäristöteko -palkinnon. Tällä kertaa palkinnon sai Vanhan Varikon kierrätystalli.

Aikaisempina vuosina palkinnon ovat saaneet Heikki Raunio ja hänen Meitin Enerkia -yrityksensä, Iso-Äiniön luontokeskus ja Salonsaaren metsäpolku.

Tämänkertaisen voittajan raati valitsi yksimielisesti kahdeksan ehdotuksen joukosta.

- Kierrätystalli edustaa esimerkillisesti kiertotalouden ideaa ruohonjuuritasolla ja arjessa, luonnonystävien sihteeri Tuula Wikström kuvaili palkinnon saajaa.

Perusteluissa tuotiin esiin myös se, että kierrätystalli on vain vuodessa saanut toimintansa rullaamaan jouhevasti.

- Kaiken kaikkiaan on erinomaista, että näin pelkistetty idea on saatu toimimaan alkuperäisen periaatteen mukaisesti. Näemme, että kierrätystalilla on hyvä perusta jatkaa ja jalostaa toimintaansa edelleen, Wikström sanoi.

Kierrätystalli-idean Vääksyssä alulle pannut Kiia Laakso kertoi palkinnon saaminen oli kierrätystallin porukalle yllätys.

- Mukavaltahan se tuntuu, että työtämme arvostetaan ja saamme huomiota.

Kierrätystalli toimi ensimmäisen vuotensa kylmissä ja huonokuntoisissa tiloissa kunnan vanhalla varikolla. Laaksolla oli kuitenkin ilouutinen kerrottavanaan ympäristöteko-palkintoa vastaanottaessaan.

- Me saimme uudet tilat vanhalta Nuokulta ja olemme jo muuton tehneet.

Uusien tilojen avajaisia vietettiin Kanavatiellä tiistaina.

Tuomas Räihä

Suosittelemme