Ajankohtaista

Valkjärven latumiehet palkittiin Kunnon hämeenkoskelaisina

Hämeenkosken joulukaudenavaus aloitettiin sunnuntai-iltana sytyttämällä valot Seuralan edustalle pystytettyyn komeaan joulukuuseen. Perinteistä Joulupuu on rakennettu -yhteislaulua ei tällä kertaa kuitenkaan kuultu, sillä aikaisemmin esilaulajana toiminut Hämeenkosken Mieskuoro valmistautui samaan aikaan konserttiinsa Hämeenkosken kirkossa.

Joulukuusen valojen sytyttämisen jälkeen joulukaudenavajaistapahtumaa jatkettiin Koskikartanolla, jossa nautiskeltiin liikekeskuksen yrittäjien tarjoamia glögiä ja pipareita. Mannerheimin lastensuojeluliiton Hämeenkosken osasto piti runsaslukuiselle yleisölle iloisen tonttujumpan.

Koski-seura palkitsi tapahtumassa jälleen Kunnon hämeenkoskelaisen. Valinta osui tällä kertaa poikkeuksellisesti kahteen henkilöön, Mika Rekolaan ja Jarmo Jäämaahan.

Perustelujen mukaan kaksikon tekemä työ näkyy konkreettisesti talvisen Valkjärven jäällä, kun miehet ajavat ja pitävät siellä yllä 3,5 kilometrin pituista hiihtolenkkiä.

- Lenkki on ollut erittäin suosittu Hämeenkoskella hiihtoa harrastavien keskuudessa. Se on sopivan mittainen ja helppo hiihtoa vähän harrastaneille mutta tarjoaa useita kertoja kierrettynä haastetta myös hiihtoa aktiivisemmin harrastaneille, Koski-seuran puheenjohtaja Kari Kaivola kehui.

Valkjärven latu oli viime hiihtokauden erinomaisessa kunnossa ja hiihtäjiä riitti koko kaudelle.

- Meillehän tämä on ollut ainoastaan ilo, että ihmiset ovat käyttäneet hyväkseen niitä mahdollisuuksia, mitä Valkjärvellä on tarjolla. Siellä on liikkunut jäällä väkeä aina sellaisista vaahtosammuttimen kokoisista rollaattorilla liikkuviin asti. Se on paras palkinto työstä, Jarmo Jäämaa totesi.

Kunniakirjojen ja kukkien ohella Koski-seura muisti kaksikkoa symbolisella polttoainelahjoituksella, sillä kaksikko pitää latua yllä omakustanteisesti.

- Kunnon hämeenkoskelaisen valinta on Koski-seuralle miellyttävä mutta vaikea tehtävä. Kunnon hämeenkoskelaisiahan ovat lähes kaikki hämeenkoskelaiset, joten helposta asiasta ei todellakaan ole kysymys. Ehdotuksissa painottuivat tänä vuonna liikuntaharrastukset ja niiden eteen tehty työ. Aihe on entistä tärkeämpi, kun meidänkin pitäjämme väestö ikääntyy, ja tarpeet monipuoliselle liikunnalle toimintakyvyn ylläpitämiseksi lisääntyy, Kari Kaivola kertoi.

Kunnon hämeenkoskelaisen palkitsemisella on juurensa itsenäisen Hämeenkosken kunnan ajoilla. Koski-seura elvytti perinteen viime vuonna, jolloin Kunnon hämeenkoskelaiseksi valittiin neurokirurgi sekä aktiivinen ja tuottelias sukututkimuksen harrastaja Pauli Hélen.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi
@

Suosittelemme