Ajankohtaista

Orimattilan Vuoden Sisukas hallitsee elektroniikan

Vuoden Sisukkaat Ari Haakana (vas.), Tapani Puranen ja Tea Haakana vastaanottivat viime viikolla Reijo Tevan onnittelut. Kuva: Mira Hämäläinen

- Se on varmaan lehdistön keksimä väite, etteikö kodinkoneita kannattaisi korjata, nauraa Orimattilan Sähkö- ja konehuoltokeskus oy:n Ari Haakana, kun häneltä kysyy, kannattaako nykyajan rikkoutunutta kodin elektroniikkaa korjata.

Syynä lienee lähinnä kulutustottumuksen muutos. Haakana onkin sitä mieltä, että kuluttajilla olisi peiliin katsomisen paikka siinä, että ensin ostetaan halpaa elektroniikkaa ja kun se menee rikki, heitetään se surutta pois ja lähdetään ostamaan uutta.

- Rikkoutuneet kodinkoneet kannattaa korjata eikä lähteä heittämään niin helposti pois. Eivät korjaukset kuitenkaan takuun ulkopuolellakaan ole kovin arvokkaita, hän muistuttaa.

Huoltotoimen kuva on vuosien varrella muuttunut niin, että kodinkonehuollon pääasiallinen tulonlähde ovat takuuhuoltotyöt.

- Työstämme on noin 75-80 prosenttia takuuhuoltotöitä, Ari Haakana kertoo.

Ari Haakana ja hänen yhtiökumppaninsa Tapani Puranen saivat viime viikolla Orimattilan Pienyrittäjien Vuoden Sisukas -tunnustuksen.

Reijo Tevan aikanaan perustama Orimattilan Sähkö- ja konehuoltokeskus oy siirtyi Haakanalle ja Puraselle vuonna 2012.

- Elokuussa 2012 aloitimme yritystoiminnan. Sitä ennen olimme jo molemmat töissä yrityksessä, Haakana kertoo.

Yrityksellä ei ole enää liiketiloja Orimattilassa. Toiminta on keskitetty kustannussyistä Hyvinkäälle.

- Meillä on ollut jo neljän vuoden ajan myymälä ja huoltotoiminta Hyvinkäällä. Kauppa käy myymälässä paremmin ja totesimme, että 200 neliön liiketiloja Orimattilan Kärrytiellä ei ollut enää kannattavaa pitää.

Huoltotöitä tehdään kuitenkin Orimattilan alueellakin kuten ennenkin.

- Meidät tavoittaa puhelinsoitolla ja toimitamme esimerkiksi varaosat kotiovelle saakka, Haakana lupaa.

Yritys korjaa ja huoltaa kaikki kodinkoneet, kylmä- ja lämpölaitteet sekä av-puolen viihde-elektroniikan kuten vaikkapa televisiot.

- Lisäksi osaamisaluettamme ovat ilmalämpöpumput, Haakana muistuttaa.

Entä mitä haasteita yritystoiminta on tuonut tullessaan?

- Huoltotoiminnan kuva on muuttunut viime vuosien aikana merkittävästi. Koko ajan on kouluttauduttava pysyäkseen ajan hermolla uusien laitteiden 29kanssa.

Orimattilan Sähkö- ja konehuoltokeskus oy työllistää yrittäjävaljakon lisäksi Ari Haakanan vaimon, Tea Haakanan, joka huolehtii töiden vastaanotosta sekä yrityksen paperitöistä.

Palkinto

Vuoden Sisukas

Orimattilan Pienyrittäjät ry on valinnut Vuoden Sisukkaan perustamisvuodestaan 1991 lähtien.

Valintakriteereinä on jonkin asteinen osallistuminen yhdistyksen toimintaan.

Joka toinen vuosi Sisukkaaksi valitaan mies ja joka toinen vuosi nainen.

Soili Kaivosoja

Suosittelemme