Ajankohtaista

Nastolan Hakamaan tilan asukkaiden Pikku Lordi on kunnianhimoinen bändi

Pikku Lordi eli Tumppi Blomster, Joonas Häärä, Johannes Helin, Toni Mäkinen, Jaakko Mäenpää ja Sipi Helenius. Kuva: Tanja Rautavirta

Pikku Lordi on Hakamaan asukkaiden oma bändi. Bändiin kuuluu kuusi soittajaa ja laulajaa: Joonas Häärä, Toni Mäkinen ja Johannes Helin ovat bändin laulajia, Sipi Helenius soittaa kitaraa ja laulaa, Tuomas .Tumppi. Blomster soittaa kitaraa ja Jaakko Mäenpää rumpuja. Pikku Lordi harjoittelee Hakamaan tilalla sijaitsevassa treenitilassa kerran viikossa ohjaajansa Saara Malinin kanssa.

Bändi käy keikoilla, ja omia kappaleitakin on syntynyt jo neljä. Jäsenten yhteisenä haaveena on omien kappaleiden levyttäminen.

Joonas ja Tumppi ovat Pikku Lordin perustajajäseniä. Rumpali Jaakko liittyi pian joukkoon, sitten Toni ja uusimpina tulokkaina Johannes ja Sipi. Basso ja soittaja basson varteen on vielä haussa. Joskus Pikku Lordia ohjaava Malin säestää poikia pianolla.

- Kitaristi Tumppi soittaa ja säestää soinnuilla ja Jaakko rummuilla, muut fiilistelevät ja laulavat, Saara Malin kertoo bändin toiminnasta.

Bändi on soittanut yhdessä jo kuusi vuotta. Rumpalina toimiva Jaakko sanoo pitävänsä eniten keikoilla esiintymisestä. Vielä ei bändi ole aivan tyytyväinen keikkapalkkioihinsa, mutta ruokapalkallakin lähdetään mielellään liikkeelle.

- Jostain se pitää aloittaa. Kun eihän meitä vielä tunneta, toteaa laulaja Toni ja jatkaa:

- Niinhän se kertoi Popedan Patekin, että kaikki kulut maksoivat itse ensimmäiset pari vuotta.

Ohjaaja Malin on luvannut auttaa mahdollisten tukien etsimisessä, jotta saataisiin bändin omat kappaleet asianmukaisesti talteen. Omia biisejä löytyy tällä hetkellä neljä: Angry lions, Superkesä 2016, Suomi 100 sekä bändistä itsestään kertova Pikku Lordi.

- Kappaleet sanoitetaan ja kootaan yhdessä. Sointukiertojen kautta kehitetään melodia, ja siitä biisi alkaa sitten syntymään, kertoo Malin.

Pikku Lordi soittaa mielellään myös muiden kappaleita. Myös pilaversiot eri kappaleista ovat bändin kesken suosiossa. Maggie Reillyn Moonlight Shadow ja Dannyn Kesäkatu ovat ainakin sellaisia, joita bändi mielellään soittaa.

Usein pojat esittävät Malinille toivomuksia kappaleista, joita haluavat soittaa. Niistä Malin sitten tekee Pikku Lordille oman nuottiversion. Pikku Lordi soittaa kuvionuoteilla. Tumppi taituroi kitarassa värikoo­dien avulla.

Pikku Lordi -nimi oli Tumpin keksimä. Pomon paikkaa ei bändissä ole erikseen päätetty, vaikka Tumppi olikin sitä mieltä, että hän se taitaa olla.

- Jos me ollaan bändi, niin bändi päättää yhdessä kaikista asioista, tuumaa Toni ja laittaa asialle pisteen.

Bändin alulle laittaneet Tumppi ja Joonas ovat hevimiehiä, mutta bändiltä taipuu niin rock, pop kuin iskelmä ja marssilaulutkin. Joonas taipuu laulajana myös räppääjäksi, jonka rytmi vie helposti mukanaan.

- Hienointa on yhdessä tekeminen ja se, että saadaan uusia kappaleita aikaiseksi, bändin rumpali Jaakko sanoo.

Pikku Lordilta taipuu musiikki useammallakin kielellä.

- Suomi 100 -biisi me haluttaisiin kääntää myös ruotsiksi, koska onhan meillä ruotsinkielisiäkin veteraaneja, haaveilee Toni ja jatkaa:

- Bändi laulaa sekä englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi. Voisi etsiä myös vaikka saksan-, italian- tai vaikka espanjankielisen biisin seuraavaksi. Seuraavaksi me kuitenkin halutaan tehdä joulubiisi.

Keikkoja Pikku Lordilla on ollut jo mukavasti, muutama keväällä ja muutama syksyllä, mutta intoa lisäkeikkoihinkin olisi. Edellinen keikka Pikku Lordilla oli 4.12. järjestetyssä puurojuhlassa Nastolan seurakuntatalolla.

Bändistä on kuvattu myös musiikkivideoita, jotka löytyvät YouTubesta hakusanalla Pikku Lordi. Bändillä on myös oma Facebook-sivu.

Joulukuun viimeisissä harjoituksissa Pikku Lordi osoitti monipuolisuutensa soittamalla sekä Smoke on the Waterin että perinteisiä joululauluja.

Saara Malinin mukaan ainakaan asenteesta Pikku Lordin menestys ei jää kiinni.

- Kunnianhimoa ei näiltä pojilta kyllä puutu! Ja hyvä niin.

Juttua on muutettu 17.12.2018 klo 16.10. Jutusta on poistettu virheellisesti kerrottu musiikkivideoiden tekijä.

Tanja Rautavirta

Suosittelemme