Ajankohtaista

HC Giants taistelee sarjapaikasta

HC Giantsin alkukauteen on mahtunut tasaisempien pelien lisäksi rökäletappioita. Kotiottelussa RaaheKiekkoa vastaan joukkue kärsi tappion voittolaukauksilla. Kuva: Ville Hakala

HC Giants pelasi ensimmäisellä Suomi-sarja -kaudellaan ennen joulutaukoa 27 ottelua, joista se saavutti 16 pistettä. Voittoja joukkue otti viisi ja häviöitä kirjattiin 22. Joulutauolle lähdettäessä Jätit olivat Suomi-sarjan peränpitäjänä 16 pisteellä. Joukkueen general manager Kari Mäkitalo myöntää, että alkukausi ei sujunut aivan odotusten mukaan.

- Tavoite oli lähteä alkusarjaan niin, että mentäisiin piste per peli -tahtiin ja siitä olemme pikkaisen jäljessä. Kyllä me tiesimme, että tiukkaa meillä tulee tässä sarjassa olemaan.

Giantsin kevätkausi käynnistyi viime perjantaina ottelulla Porvoon Huntersia vastaan. Hollolalaiset kärsivät ottelussa 1-7-tappion. Jäteillä on alkusarjaa jäljellä vielä neljä ottelua, jonka jälkeen kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa.

- Ylempään loppusarjaan pääseminen olisi ollut meille lottovoitto. Alempi loppusarja on meille tällä hetkellä oikea paikka, Mäkitalo sanoo.

Giantsilla on Mäkitalon mukaan Suomi-sarjaan suhteellisen nuori joukkue ja kokemattomuus on näkynyt vielä pelissä.

- Meillä on opettelun vaihe vielä menossa. Opettelemme Suomi-sarja-pelaamista. Kyllä siinä aika ja tila ovat paljon vähemmässä kuin viime vuoden sarjassa 2-divisioonassa. Olemme alkusarjassa nyt opetelleet, että pääsisimme siihen rytmiin kiinni.

Täysin ilman loukkaantumisiakaan Jätit ei ole välttynyt, mikä on väistämättä näkynyt suhteellisen kapeassa materiaalissa. Esimerkiksi yksi joukkueen parhaista puolustajista Aki Vainio joutui leikkauspöydälle alaraajavamman takia jo alkukaudesta ja on koko kauden sivussa. Hyökkääjä Tomi Stylman oli puolestaan sivussa muutaman viikon saatuaan kiekon naamaansa. Myös puolustaja Saku Laitinen oli sivussa muutaman pelin.

- Kyllä se heti näkyy meidän pelaamisessamme ja tekemisessämme, kun kärkipäästä on miehiä pois.

Hollolan Jättien alkukauteen on mahtunut monien tasaisempien otteluiden lisäksi myös rökäletappioita. Mäkitalo sanoo, että peli ei ole ollut niin huonoa kuin sarjataulukosta voisi päätellä.

- Olemme pelanneet monia hyviä pelejäkin, jossa olemme olleet hyvin pelissä sisällä. Emme ole vain pystyneet käyttämään sitä omaa momentumiamme pelin sisällä, että saisimme omista paikoistamme maaleja.

Joukkueen sisällä onkin säilynyt hyvä henki, vaikka Giants on ollut myös pitkissä tappioputkissa.

- Meillä on ollut tosi hyvä sähinä ja rähinä päivittäisessä tekemisessä koko ajan.

Neljän jäljellä olevan alkusarjaottelun jälkeen Jättien kausi jatkuu siis alemmassa jatkosarjassa, johon lähdetään selvällä tavoitteella.

- Tavoitteena on ehdottomasti säilyttää sarjapaikka myös ensi kaudeksi. Sellaisella asenteella me olemme liikkeellä.

- Joukkueen pitää tietysti parantaa peliä viikosta toiseen ja pitää olla myös silmät auki ulkopuolelle, jotta joukkuetta voidaan tarvittaessa vahvistaa, Mäkitalo sanoo.

Hän kertoo myös, että heikohkosti sujunut ensimmäinen alkukausi Suomi-sarjassa ei ole muuttanut sitä tavoitetta, että neljän vuoden sisään Giants taistelisi sarjan mestaruudesta.

- Siinä on iso kakku haukattavana, mutta elämässä pitää olla haasteita. Sitä kohti me tässä menemme.

Tuomas Räihä

Suosittelemme