Ajankohtaista

Järvelän perhekahvila on kylän valopilkku

Kerhotalon leikkilinna on lasten suosikkeja. Torstaisin kokoontuvassa Perhekahvilassa vanhemmatkin löytävät juttuseuraa ja vertaistukea.

Yhdessä on kivempaa, olit sitten lapsi tai aikuinen. Tällä periaatteella toimii torstaisin kokoontuva perhekahvila Järvelässä.

Virkatiellä sijaitsevaan puutaloon on saatu Kärkölän kunnalta uudet isommat tilat perhekahvilalle ja muulle kerhotoiminnalle, joka siirtyi syksyllä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen piiriin.

Perhekahvilan pitämisestä vastaa neljän äidin ryhmä taustatukenaan MLL:n hallitus. Sinne voi saapua kuin yhteiseen olohuoneeseen kahvittelemaan, juttelemaan ja telmimään.

- Tämä on matalan kynnyksen paikka perheille, joille ei muuten ole kovin paljoa tiloja Kärkölässä, kiteyttää Susanna Uuskoski, yksi aktiiveista.

Torstaina paikalla oli 16 lasta ja monen monta aikuista.

- Näissä tiloissa on nyt oltu kaksi kertaa, ja uusia ihmisiä on selvästi löytänyt tänne.

Kerhotaloon on saatu lahjoituksia, ja se on sisustettu viihtyisäksi paikaksi.

Leikkihuoneessa on iso leikkilinna, jonka kalusteet lahjoitti paikallinen lastenvaateliike Naperonuttu.

Välipalaksi tarjolla on leipää, evästä ja mehua, sekä aikuisille kahvia, teetä ja pullaa. Niistä ja askartelumateriaaleista pyydetään kahden euron perhekohtainen maksu, mutta pääsymaksua ei ole.

- Lisäksi meillä vierailee kerhomummo ja kerhoukki, jotka käyvät leikittämässä lapsia, Uuskoski kertoo.

Avajaisia uusissa tiloissa vietetään tulevana lauantaina muun muassa kakkukahvien ja arpajaisten merkeissä. Arpajaisista voi voittaa vauhdikkaan ralliajelun televisiostakin tutun stunt-kuljettaja Crazy Miken kyydissä.

- Avajaisilla ja muilla tapahtumilla keräämme varoja esimerkiksi retkiin. Suunnitelmissa on lähteä keväämmällä Orimattilan kotieläinpuistoon, Uuskoski kertoo.

- Ajatuksia on myös ensiapukurssista ja keskusteluilloista.

Muutamat lahjoitukset olisivat vielä tarpeen.

- Erityisesti keittiötarvikkeita, koska aiomme järjestää ruuanlaittoa ja leivontaa. Tuoleillekin olisi käyttöä, Uuskoski sanoo.

Vanhemmille kokoontumiset tarjoavat vertaistukea ja seuraa, joka voi kiireisessä arjessa joskus jäädä vähiin.

- Varsinkin meitä paikkakunnalle muuttaneita on paljon, ja uudessa paikassa kokee herkästi yksinäisyyttä. Toivon ettei kenenkään tarvitsisi jäädä kotiin yksikseen, vaan kerhotalolle voi tulla verkostoitumaan muiden kanssa, niin äidit kuin isätkin, Uuskoski rohkaisee.

Kahvilassa on käynyt lapsiperheitä, joiden nuorimmat muksut ovat vain muutaman kuukauden ikäisiä.

- Vertaistukea ja juttukaveria löytyy kaikenikäisten vanhemmille.

Kerhotalo on avoinna silloin kun vetäjät pääsevät paikalle, tavoitteena on monta kertaa viikossa.

Ajankohdista ilmoitellaan Facebookissa MLL Kärkölä -ryhmässä.

Perhekahvila kokoontuu torstaisin kello 9.30-12 osoitteessa Virkatie 2. Uusien tilojen avajaistapahtuma on lauantaina 9.2. kello 10-15.

Aatu Raninen

Suosittelemme