Ajankohtaista

Nastolaan Lahden toinen taloyhtiöpakettiautomaatti

Aurinkolinnaan hankittiin kaikkien asukkaiden käytössä oleva pakettiautomaatti, johon saa kätevästi esimerkiksi nettiostokset. Kuva: Matti Pietilä

Nastolan Aurinkolinnaan asennettiin tammikuun lopulla Postin pakettiautomaatti, joka on kaikkien talon asukkaiden käytössä. Aurinkolinnan pakettiautomaatti on Nastolassa ensimmäinen ja koko Lahden alueella vasta toinen asuintaloon asennettu automaatti.

Aurinkolinnan isännöitsijä Matti Pietilä kertoo, että keskusteluja pakettiautomaatin toimittamisesta käytiin Postin kanssa jo parin vuoden ajan.

- Automaatit ovat Lahden alueella vielä niin uusi juttu ja tämä kohde sijaitsee niin rajoilla, että toimittaako Posti automaattia ylipäänsä. Pääsimme kuitenkin keskusteluissa siihen pisteeseen, että suostuivat toimittamaan sen tänne.

Automaatti maksaa taloyhtiölle noin 60 euroa kuussa ja pääkäytävälle piti tehdä postihuone, jonne automaatti asennettiin.

- Se oli kyllä jo pidempään suunnitelmissa, mutta totta kai se ylimääräistä työtä aiheutti. Toimme samalla kirjelokerikot pääkäytävälle, joten kirjeet ja paketit tulevat samaan paikkaan.

Pietilä näkee, että vaikka pakettiautomaatin hankkiminen aiheuttaa kuluja, se on kuitenkin kannattavaa asukkaiden palvelemista.

- Meidän tavoitteenamme on olla Suomen paras taloyhtiö ja olemme koittaneet miettiä, mitkä ovat sellaisia palveluita, jotka toisivat asukkaille ja tottakai myös liiketilan vuokralaisille lisäarvoa, niin kyllä ne tällaisia asumisen helppoutta tukevia asioita ovat. Pakettiautomaatti palvelee aika lailla kaikkia asukkaita, kun nykypäivänä jokaisen tulee nettikaupoista jotakin tilattua.

Asukkaat eivät vielä olleet pakettiautomaattia erityisesti osanneet kaivata, mutta taloyhtiö katsoi sen hankinnassa jo tulevaisuuteenkin.

- Kun kylmäkuljetukset yleistyvät, niin me varauduimme siihenkin. Otimme automaattiin lisäkapasiteetti kylmätoimituksille. Siihen pystyy tilaamaan vaikka kauppakasseja, Pietilä toteaa.

Tuomas Räihä

Suosittelemme