Ajankohtaista

Matkabloggari esittelee Asikkalaa

Jessica Juhola kertoo Asikkalan seudun luonnon olevan omassa luokassaan ainutlaatuinen järviensä takia. Kuva: Jessica Juhola

- Asikkalassa on niin paljon kaikkea, josta monikaan ei tiedä. Se on sama kuin monesti muussakin kotimaan matkailussa. Parhaimmat aarteet ovat vain paikallisten tiedossa, eikä niille välttämättä anneta edes arvoa, matkabloggari ­Jessica Juhola sanoo.

Juhola aloitti tammikuussa blogissaan sarjan, jossa hän tuo esille kiinnostavia kohteita ja vierailemisen arvoisia yrityksiä Asikkalassa. Juhola itse on ollut .osa-aika-asikkalalainen. seitsemän vuotta. Hän ihastui Asikkalaan hieman yllättäen.

- Olen Padasjoelta kotoisin, mutta kotiseudut eivät ole aikaisemmin tuntuneet jotenkin omiltani ennen kuin tapasin nykyisen mieheni. Asikkalasta tuli minulle silloin henkinen koti, vaikka en siellä asunutkaan.

Nyt hän haluaa henkisen kotinsa kohokohdat myös laajempaan tietoisuuteen.

- Kirjoitan vähän siltä näkökulmalta, että jos tulisin ulkopuolisena käymään Asikkalassa, niin mitä kaikkea voisin tehdä. Siltä kulmalta tuon Asikkalaa nyt esiin.

Matkabloggarin silmin parasta Asikkalassa on, "niin kuin varmaan kaikissa kunnissa sanotaan", luonto.

- Asikkalan seutu on kyllä omassa luokassaan ainutlaatuinen meidän järviemme takia, Juhola toteaa.

Luonnon lisäksi Juhola tuo esiin Asikkalan ilmapiirin, jossa hän ihailee paikallisuutta ja yhteen hiileen puhaltamista.

Asikkalan erilaisia puolia ja paikkoja Juhola tuo esiin ainakin vielä 6-7 kirjoituksessa. Ensimmäinen Asikkalaa koskeva kirjoitus Vintage Cafesta on ehtinyt saamaan jo hyvää palautetta. Monet ovat kirjoittaneet Juholalle, että vaikka Asikkala on heille jossain määrin tuttu, kahvila ei ollut.

- Se kuvaa sitä, minkä takia halusinkin alkaa kirjoittamaan niistä paikallisista pienistä jutuista. On se sitten yrittäjistä tai vaikka hiihtolenkeistä, joita Asikkalaan tehdään hirveä määrä. Eihän niistä tiedä kukaan, jos niistä ei kukaan kerro.

Juhola on kirjoittanut matkablogiaan viime kesästä, suunnitelmissa se on ollut kauemminkin.

- Olen pähkäillyt sitä jo pidempään, mutta viime kesänä oli sellainen hetki, jolloin oli tarpeeksi aikaa ja innostusta. Halusin jollain tapaa myös dokumentoida viime kesän reissujamme ja totesin, että nyt on se hetki.

Alussa Juhola ajatteli, että kirjoittelee vain päiväkirjaa matkoista, eikä sen kummemmin ajatellut esimerkiksi sitä, kenelle blogi olisi suunnattu tai kuka sieltä voisi saada vinkkejä omiin matkoihinsa. Pikku hiljaa nuokin asiat ovat kuitenkin tarkentuneet.

- Matkamessuilla, kun mietimme uusia potentiaa­lisia kohteita, niin kyllä ne aika hyvin kohdistuivat erilaisiin luontokohteisiin, Juhola sanoo.

Juhola matkustaa miehensä kanssa, eikä heillä ole mukana matkustavia lapsia, joten sekin rajaa joukkoa, joka voisi Juholan blogista vinkkejä saada. ­Lomalle lähtiessään he yleensä panostavat hyvään hotelliin ja muuten normaalia arkea laadukkaimpiin puitteisiin.

- Blogini on enemmänkin suunnattu muille aikuisille pariskunnille, jotka hakevat irtiottoja kiireiseen arkeen. Reppureissaamista matkailumme ei varsinaisesti ole, vaikka tykkäämmekin vaeltaa metsissä ja vuoristoissa. Ne laskeutumispaikat siellä välissä eivät kuitenkaan välttämättä ole ihan tee se itse -telttamajoitusta, Juhola kuvailee.

Jessica Juholan blogi Jessican matkassa löytyy osoitteesta www.rantapallo.fi/jessica

Tuomas Räihä

Suosittelemme