Ajankohtaista

Kuntasessarit toi lautailijat keskustaan Hollolassa

Hollolan kuntakeskuksessa päästiin viikonloppuna tutustumaan lumilautailuun niin kilpailuiden kuin matalan kynnyksen toiminnankin muodossa. Hollolan kunta järjesti Kuntasessarit-lumilautailuviikonlopun yhteistyössä Kustom Promotionin ja useiden muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Tapahtuman tavoitteena oli tuoda lumilautailu kaupunkiympäristöön; sinne, missä ihmiset liikkuvat ja tutustuttaa kuntalaisia matalalla kynnyksellä lajiin ja lajikulttuuriin. Tapahtuma oli tänä vuonna ainoa laatuaan Suomessa, kaupunkiympäristössä järjestetty lumilautailutapahtuma.

Kuntakeskuksen toriaukiolle oli tapahtumaa varten rakennettu suuri rakennelma lumilautatemppuja varten. Kilpailukäytössä rakennelma oli lauantaina, jolloin käytiin kansalliset kisat eri ikäryhmille.

Kisat järjestänyt Kustom Promotionin yrittäjä Mikko Kittelä oli erittäin tyytyväinen uuteen tapahtumaan kotikunnassaan, vaikka kisapäiväksi sattuikin tuulisempi ja pyryisempi keli, joka myös hieman vaikutti kilpailua seuranneen yleisön määrään.

- Säillehän ei kukaan voi mitään, niistä on turha murehtia. Näkisin, että nyt on raapaistu vasta pintaa. Saatiin jo nyt aivan mahtavan näköinen kokonaisuus loistavasti toimineella yhteistyöllä aikaan, Kittelä summasi kilpailusarjojen väliajalla.

- Lisäajalla ja resursseilla tästä voidaan kasvattaa vaikka miten iso tapahtuma.

Lumilautailun maajoukkueessakin esiintynyt Kittelä on jo vuosia tuottanut lumilautailutapahtumia niin koti- kuin ulkomaillakin.

- Ajatus tähän tapahtumaan lähti ihan siitä, että olisipa kiva tehdä täällä kotonakin jotain. Meillä on täällä ihan huikeat puitteet, paljon osaajia ja hyvää seuratoimintaa. Ja nyt vielä tämä venue tässä ihan kunnan ytimessä.

Hyvinkäältä kisoihin oli saapunut Sputkik Snowboarders seurassa lautaileva Ethan Hämäläinen, joka kilpaili lauantaina avoimessa sarjassa.

- Tällaisia tapahtumia on kyllä aivan liian vähän. Näitä saisi olla enemmän, sillä tämä tuo jotenkin ihan erilaista fiilistä, kun on yleisöäkin ihan eri tavalla paikalla. Suomessa kilpaillaan nyt oikeastaan pelkästään rinteissä järjestettävissä kisoissa, Hämäläinen totesi.

- Täällä on paljon uusia naamoja mukana ja muutenkin tässä lajissa tutustuu nopeasti uusiin ihmisiin. Kuulin tapahtumasta tutulta. Kävin katsomassa tapahtuman sivut ja ilmoittauduin sitten mukaan.

Kuntakeskukseen oli suuren reilirakennelman lisäksi perustettu myös noin sadan neliön kokoinen Riglet-park, jossa lapset pääsivät kokeilemaan lumilautailua matalalla kynnyksellä.

Lumilautailuliiton edustajat valvoivat ja opastivat alueella lajista kiinnostuneita. Lumilautailua tapahtumassa pääsi kokeilemaan myös 4-vuotias Elias Korhonen, joka piti lajista kovasti.

- Tämä oli nyt ensimmäinen kerta, eikä suksiakaan oltu kokeiltu. Nyt näyttäisi kyllä tämän perusteella siltä, että rinteessä voisi mennä käymään, kommentoi pienen lumilautailija-alun äiti Anna Korhonen.

Tanja Rautavirta

Suosittelemme