Ajankohtaista

Orimattilan Vuoden nuori yrittäjä valittu

Jenni Tolvanen, Pirjo-Liisa Virtanen ja Vesa Leino kävivät kukittamassa Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valitut Carl Forsmanin (toinen vasemmalta) sekä Simo Huitulan. Kuva: Soili Kaivosoja

Orimattilan Yrittäjät ovat valinneet Vuoden nuoreksi yrittäjäksi Hufor oy:n yrittäjäkaksikon Carl Fosmanin ja Simo Huitulan.

Hufor on asentanut erilaisia ovia, ikkunoita ja julkisivurakenteita vuodesta 2012 lähtien.

- Sitä ennen toimin ovitehtaan asentajana. Kun huomasin, että se polku oli käyty läpi, siirryin yrittäjäksi ensin toiminimellä, kertoo Huitula.

Forsman toimi ennen yrityksen perustamista kaivinkonealalla, niin ikään toiminimen kautta.

Hufor työllistää yrittäjien lisäksi tällä hetkellä neljä henkilöä.

- Tarpeen mukaan käytämme myös vuokrausfirman työntekijöitä.

Hufor oy on myrskyläläinen yritys, jonka toimitila sijaitsee Orimattilan Vehkaojalla. Huitula on lahtelainen ja Forsman myskyläläinen. Yritys on Orimattilan Yrittäjien jäsen.

- Toimimme aluksi muutaman vuoden Sampolassa vuokratiloissa, kunnes löysimme tämän oman hallin. Orimattila on sijainniltaan hyvä. Täältä on helppo lähteä mihin suuntaan tahansa, ja on mukava nähdä henkilökunta ennen töihin lähtöä.

Asennustyöt vievät huforilaisia ympäri Suomea ja hieman pidemmällekin. Referenssikohteita ovat muun muassa helsinkiläiset kauppakeskustyömaat Redi ja Tripla sekä Länsimetro, jonka varikolle miehet suuntaavat seuraavaksi asentamaan ovia.

Toistaiseksi pisimmälle suuntautunut työkeikka on ollut Etiopiassa, jossa asennettiin ovia Suomen suurlähetystöön.

- Suurin osa töistä tulee ovitehtaiden kautta. Noin kymmenen prosenttia töistä teemme suoraan rakennusliikkeille.

Orimattilan Yrittäjien puheenjohtaja Pirjo-Liisa Virtanen ja varapuheenjohtaja Vesa Leino sekä Orimattilan kaupungin kehittämispäällikkö Jenni Tolvanen veivät tiedon Vuoden nuori yrittäjä -tittelistä yllätetyille yrittäjille maanantaina.

- Saimme yrityksestä niin sanotun ilmiannon, jossa kerrottiin Huforin toimintatapojen olevan sellaisia, että moni perinteisemmin toimiva yritys voisi ottaa niistä oppia. Myös yrityksen hyvää verkostoitumista kehuttiin, kertoo Virtanen valintaperusteista.

- Mukava kuulla, totesi yrittäjäkaksikko.

- Vaikka omistamme firman, emme ole johtajia, vaan paiskimme töitä muiden mukana.

Soili Kaivosoja

Suosittelemme