Ajankohtaista

Hollolan Jättien kausi oli nousujohteinen

Ensimmäistä kauttaan HC Giantsia valmentanut Jesper Jalonen on tyytyväinen siihen, että sai joukkueesta loppukaudella parhaan irti. Kuva: Juha Peurala

Hollolan jääkiekkoylpeys HC Giants päätti kautensa viime viikonloppuna, kun se varmisti karsintojen ensimmäisessä vaiheessa sarjapaikkansa Suomi-sarjassa myös ensi kaudelle. Jätit voitti Kotkan Titaanit viime lauantaina lukemin 2-1 ja varmisti sarjapaikkansa suoraan kolmessa ottelussa.

Joukkueen päävalmentaja Jesper Jalonen kertoo Jättien kauden olleen nousujohtoinen. Kauden alku käynnistyi hyvin, keskellä oli vaikeampaa, mutta loppukauden tärkeissä peleissä Giants onnistui taas hyvin.

- Loppukautta kohden peli parani paljon ja pelaajat alkoivat puhaltamaan yhteen hiileen. Siinä käänsimme vaikeita hetkiä voimavaraksi ja tuloksiakin alkoi tulemaan, kun niitä tarvittiin. Viimeisestä kahdeksasta pelistä saimme seitsemän voittoa ja ensimmäisen karsintavaiheen voitimme 3-0. Loppukauteen täytyy olla todella tyytyväinen, Jalonen kertaa.

Loppukauden venyminen johtui Jalosen mukaan enemmänkin henkisistä kuin fyysisistä asioista.

En lähtisi jälkeenpäinkään mitään muuttamaan. Kyllä tässä on niin monta kokemusta rikkaampi valmentajana ja ihmisenä. Päävalmentaja Jesper Jalonen

- Kyllä se oli kiinni korvien välistä. Oikeat miehet saivat onnistumisia, ja pelaajat ymmärsivät tilanteen vakavuuden, että nyt taistellaan sarjapaikasta ja homman pitää muuttua. Silloin me rupesimme oikeasti tekemään töitä yhteisen hyvän eteen.

Kauden vaikeatkin pelilliset hetket johtuivat Jalosen mukaan korvien välistä: muutamat tiukat tappiot huononsivat pelaajien mielialaa entisestään, jolloin onnistumisia oli vaikeaa saada.

- Kun ei tule onnistumisia ja joukkuetta koetellaan, niin siinä vaaditaan paljon henkistä kapasiteettia.

Lopulta hyvin päättyneen kauden onnistujista Jalonen nostaa esiin maalivahti Joonas Tiippanan, hyökkääjät Juho Veneskarin ja Eetu Rasalahden sekä puolustaja Saku Laitisen.

- Joonas Tiippana pelasi tasaisesti koko kauden ja loppukausi oli hänelle käsittämätön.

- Hän oli yksi iso syy sille, miksi niitä voittoja loppukaudesta tuli.

Kenttäpelaajista Juho Veneskari pelasi tasaisen kauden, vaikka laiturina yleensä operoinut mies pelasi sentterin paikkaa. Laitinenkin pelasi Jalosen mukaan tasaisesti ja oli taistelija, jonka pystyi pistämään jäälle missä tilanteessa tahansa. Kauden suurin yllättäjä oli Eetu Rasalahti.

- Nuori poika tuli Kouvolasta kauden alla, eikä meillä ollut hänelle juuri mitään odotuksia. Hän yllätti kuitenkin todella positiivisesti ja oli ihan meidän kärkijätkiä.

Omaa ensimmäistä kautta päävalmentajana Jalonen kuvaa opettavaiseksi. Hän lähti tehtävään sillä aatteella, että nuorena valmentajana ei lähde pelkäämään virheitä ja pyrkii olemaan oma itsensä.

- Paljon tuli virheitä tehtyä ja ehkä vääriä valintoja siellä täällä, mutta kyllä niistä pystyy ja tulenkin valtavasti oppimaan.

Jalonen on omassa tekemisessään tyytyväinen siihen, että sai joukkueesta loppukautta kohden parhaan irti, kun sitä oikeasti tarvittiin.

- En lähtisi jälkeenpäinkään mitään muuttamaan. Kyllä tässä on niin monta kokemusta rikkaampi valmentajana ja ihmisenä.

Tuomas Räihä

Suosittelemme