Ajankohtaista

Kosken Dynamo huokaisi helpotuksesta, sarjapaikka säilyi

Viimeiset ylävitoset ilmaan ja kesälomalle. Karsintojen selvittäminen kunnialla oli helpotus Kosken Dynamon edustusjoukkueelle takkuisesti sujuneen kauden lopuksi. Kuva: Teemu Juvonen

Tunnelmat Kosken Dynamon bussissa olivat lauantaina vapautuneet matkalla kotiin Savonlinnasta, jossa salibandyn 2. divisioonan putoamiskarsinnat päättyivät sarjapaikan säilyttämiseen.

Neljän parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin tähdätty kausi ei missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan suunnitelmien mukaan, vaan joukkue valahti Kaakkois-Suomen lohkon 8. sijalle ja lopulta karsintoihin.

- Todella pitkä ja raskas kausi on takana. Ailahteleva, mollivoittoinen, päävalmentaja Mikko Lukkarila tiivistää.

- Osa pelaajista sanoi kotimatkalla, että nyt on vähän puhti pois. Hyvillä mielin lähdetään kuitenkin kesälomalle, kolmoseen lähtö olisi aiheuttanut ihan eri fiiliksen, Lukkarila toteaa.

Karsinnoissa vastustajana oli savonlinnalainen kolmosdivarijoukkue Top Team. Dynamon kotivoittoon 10-8 (4-1,1-1, 5-6) päättynyt ensimmäinen osaottelu oli Lukkarilan mukaan kuin runkosarja pienoiskoossa.

- Avauserä pelattiin hyvin ja kurinalaisesti, sitten se keskittyminen taas vähän karkasi, jolloin vastustaja pääsi tasoihin ja ohi. Rutiinilla saatiin kuitenkin käännettyä se peli voitoksi.

Toisessa ottelussa joukkueen ryhti oli kunnossa ja kesti täydet minuutit. Lopputulos 4-11 (2-6, 1-2, 1-3) ja otteluparille sinetti voitoin 2-0.

- Se oli hyvä peli, kääntyi heti alussa meille. Harmi ettei tuollaisia osunut kauteen useampia, Lukkarila arvioi.

- Joukkueesta tuli sellainen lataus ja tietynlainen kunnioitus, ettei anneta alemman divarin vastustajalle mitään saumoja.

Onnistumiset jakautuivat karsinnoissa laajalle rintamalle, kun 14 pelaajaa pääsi pisteille ja 12 maalintekoon.

Pistepörssin kärjen kahdessa ottelussa miehittivät Antti Saari (1+4), Valtteri Welin (4+0), Riku Hakala (2+2) ja Ville Toitturi (1+3).

Maalilla Santeri Savolainen otti 46 laukauksesta 34 torjuntaa prosentilla 73,91.

Tukalia karsintapelejä pohjusti runkosarjan lopun muutama parempi esitys, ja voitot päävastustajista.

- Erityisesti kaksi peräkkäistä keikkaa Mikkeliin (Hatsina ja Löysätempo) antoivat suuntaa. Niillä esityksillä olisimme haastaneet kärkijengejäkin, Lukkarila uskoo.

Päävalmentaja on jo miettinyt syitä kauden alavireeseen. Sarjassa säilyminen oli vain vähimmäisvaatimus.

- Joukkue ainakin muuttui paljon ja pelaajaringin kapeus oli iso kompastuskivi. Ensin ei päästy täydellä rosterilla harjoittelemaan, ja kun päästiin, saatiin vain pariin otteluun sama miehistö jalkeille.

- Ehkä itsekin tulin vähän sokeaksi sille, että viime kausi meni lähes täysin nappiin. Odotin samanlaista nytkin, mutta palautus maan pinnalle tuli syksyllä nopeasti. Kausi oli taistelua kokoonpanon ja pelitaktiikan kanssa, Lukkarila myöntää.

Joukkueesta on Lukkarilan mukaan lopettamassa pari pelaajaa, mutta yleisnäkymät ovat hyvät.

- Mitä nopeammin ydinryhmä saadaan kokoon, noin viisitoista pelaajaa, sitä paremmalta näyttää.

- Viimeksi oli elokuussa vasta kahdeksan sopimusta, kun kausi oli jo melkein alkamassa. Harjoitusrinki olisi nyt hyvä saada aiemmin kokoon, koska harjoituksissa se suurin työ kuitenkin tehdään.

Omaa asemaansa päävalmentaja pohtii vielä.

- Päätös menee varmaankin touko-kesäkuulle, Lukkarila sanoo.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme