Ajankohtaista

Hollolan seurakunnan kirkkoherraehdokkaat vaalipaneelissa perjantaina

Hollolan seurakunnan kirkkoherraehdokkaisiin ja heidän näkemyksiinsä voi tutustua vaalipaneelissa perjantaina Sovituksenkirkossa. Kuva: Ruska Paronen

Hollolan seurakunnalle valitaan uusi kirkkoherra 7.4. välittömällä vaalitavalla, eli niin sanotulla kansanvaalilla. Ehdolla kirkkoherran virkaan on kolme hakijaa, Launeen seurakunnan kirkkoherra Heikki Pelkonen, Hollolan seurakunnan kappalainen Timo Huttunen ja Laihian seurakunnan kirkkoherra Marja-Liisa Mäki.

Kirkkoherraehdokkaat ovat antaneet vaalinäytteensä, eli toimittaneet jumalanpalveluksen kolmena edellisenä sunnuntaina Sovituksenkirkossa. Ehdokkaisiin ja heidän näkemyksiinsä voi tutustua vielä kahdessa vaalipaneelissa, jotka järjestetään torstaina 28.3. kello 18 Kuhmoisten seurakuntakodilla ja perjantaina 29.3. kello 18 Sovituksenkirkossa Hollolassa.

Hollolan seurakunnan kirkkoherranvaalissa on tällä kertaa myös erityispiirteitä. Seurakunta on jaettu neljään äänestysalueeseen. Äänestysalueisiin jakautuminen kirkkoherranvaalissa on ensimmäinen kerta Suomen evankelis-luterilaisen kirkon historiassa.

Ilman kyseistä ratkaisua esimerkiksi osalle kuhmoislaisista tulisi varsinaisena äänestyspäivänä yli 200 kilometrin äänestysreissu Hollolan kuntakeskukseen. Nyt kullakin paikkakunnalla on omat äänestyspaikkansa varsinaisena äänestyspäivänä. Kaikilla paikkakunnilla on myös hyvät ennakkoäänestysmahdollisuudet.

Paikallista seurakuntahistoriaa on myös se, että Hollolan seurakunnan kirkkoherranvaaleissa ei ole koskaan aiemmin ollut mukana naisehdokasta.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin ensimmäiselle vaalisijalle asettama Heikki Pelkonen, 56, työskentelee Launeen seurakunnan kirkkoherrana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Padasjoen seurakunnan kirkkoherrana. Pelkonen on koulutukseltaan teologian kandidaatti. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1989.

Toiselle vaalisijalle asetettu Timo Huttunen, 44, työskentelee Hollolan seurakunnan kappalaisena.

Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Kärkölän seurakunnan kirkkoherrana. Huttunen on koulutukseltaan teologian maisteri. Hänet on vihitty papiksi vuonna 2001.

Kolmannelle vaalisijalle asetettu Marja-Liisa Mäki, 56, työskentelee Laihian seurakunnan kirkkoherrana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa kappalaisena Kouvolan seurakunnassa. Mäki on koulutukseltaan teologian kandidaatti. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1990.

Vaalien ennakkoäänsestys on käynnissä 1.-5.4. Sovituksenkirkossa voi äänestää tuolloin joka päivä kello 9-18.

Lisäksi Hollolassa voi äänestää maanantaina Palvelutalo Huilissa kello 10-12, tiistaina Hollolan kirkossa kello 13-18, keskiviikkona Prismalla kello 9-18 ja torstaina Vesikansan seurakuntakodilla kello 9-13 sekä Kalliolan koululla kello 14-18.

Hämeenkoskella voi äänestää ennakkoon Ystävänkulmassa, Keskustie 29, maanantaina, tiistaina ja perjantaina kello 9-15 ja keskiviikkona sekä torstaina kello 12-18.

Kärkölässä ennakkoäänestys tapahtuu seurakuntakeskuksessa maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 9-15 sekä tiistaina ja torstaina kello 12-18.

Suosittelemme