Ajankohtaista

Salpis myöhästyi playoff-junasta

Salpiksen kausi alkoi hyvin ja päättyi hyvin, keskellä kautta suorittaminen oli heikompaa. Joukkueen parhaimmistoa oli päättyneellä kaudella Pyry Rantalainen (verkolla kasvot kameraan päin). Arkistokuva. Kuva: Mirja Hussain

Loppu hyvin, alku hyvin, kulki Salpiksen miesten edustusjoukkueen taival lentopallon 2-sarjassa tällä kaudella.

Syyskaudella joukkue voitti oman alkulohkonsa kärsimättä yhtään suoraa kolmen erän tappiota. Kevätpuoliskolla pelatun ylemmän jatkosarjan loppuvaiheilla Salpis oli jatkolohkonsa paras joukkue venyen maaliskuussa kuuden ottelun voittoputkeenkin.

Siinä välissä keskitalvella ylemmän jatkosarjan pudotuspelijuna oli kuitenkin ehtinyt jo karata.

- Joulu-tammikuu oli meiltä rikkonainen. Koko porukan kunto ja pelin taso laski, ehkä alkulohkon voitosta tuli liiallista hyvänolon tunnettakin, Salpiksen päävalmentaja Matti Heinonen viittaa kauden suvantovaihteeseen, jossa pelejä oli vähemmän ja harjoitteluaikaa enemmän.

- Joukkue ei ollut vielä ihan valmis viemään kautta oikein läpi ja käyttämään väliaikaa hyödyksi. Siinä on kasvun varaa ensi vuodelle.

Tästä seurasi selkeä notkahdus tammi-helmikuun peleissä. Lopulta jatkosarjan kaksi parasta pääsi jatkoon: Pälkäneen Lukko 31 pisteellä ja Vilppulan Tähti 25:llä.

Salpis jäi neljänneksi ja rannalle vain kahden pisteen erolla kerättyään 23 pinnaa.

- Vain yksi voitto olisi tarvittu lisää. Kevätvire oli ihan kohdallaan, mutta lopussa homma ei ollut enää omissa käsissä, Heinonen summaa.

Lopputulos oli .Tekijämiehille. luonnollisesti harmin paikka, koska enemmän oli sekä tarjolla että tavoitteena.

- Ennen tätä kautta teimme kaksivuotisen suunnitelman voittaa kakkossarjan mestaruus. Pudotuspelit olisivat nyt olleet ainakin arvokasta kokemusta ja harjoitusta ensi kaudelle, jolloin kruunua lähdetään hakemaan, Heinonen toteaa.

Kauden päätyttyä päävalmentaja haluaa ensimmäisenä jakaa kiitosta lentopallosesongin mahdollistajille.

- Meillä on aivan mahtava viidentoista hengen staffi, joka rypisti pitkän kauden kotiottelut kuntoon. Sitoutunut ydinryhmä mahdollistaa tämän sarjan parhaan ottelutapahtuman ja lentopallokulttuurin juurruttamisen, Heinonen arvostaa.

- Viimeisessä kotipelissä meillä oli lähes 150 katsojaa, ja ensi kaudella 200 ylittäminen olisi hyvä tavoite.

Hyvin suoriutuneesta joukkueesta päävalmentaja poimii esiin kokeneempaa kaartia edustavan Henri Jokisen.

- Henkeen ja vereen salpislainen pisti fysiikkansa kuntoon, ja se näkyi heti pelisuorituksissakin. Tuollainen esimerkki vie koko joukkuetta eteenpäin.

- Myös hakkuri Pyry Rantalainen kasvoi kakkossarjan pelaajaksi ja teki kovia pistemääriä, Heinonen arvioi sisäisen pistepörssin voittajaa (285 pistettä).

Rantalainen oli ainoa kaikki 28 ottelua tahkonnut pelaaja, mikä on tällä sarjatasolla kunnioitettava määrä.

- Kausi oli tosi pitkä jo tähän mennessä. Viimeisen pelin jälkeen porukalla oli jo takki aika tyhjä, Matti Heinonen toteaa.

Salpis-leirissä rukattaisiin uuteen uskoon lentopallon 2-sarjan järjestelmää, joka on kieltämättä kovin runkosarjapainotteinen.

- Pelejä voisi olla vähemmän, mutta niistä useampi olisi merkityksellinen. Lopussa enemmän joukkuei­ta mukaan koviin playoffs-otteluihin, päävalmentaja Heinonen linjaa.

- Vedetään nyt kuukauden verran happea ja ruvetaan sitten tekemään keväthommia. Muutama nuorempi tulija on ainakin treenirinkiin, ja toivotaan paria paluumuuttajaa vahvistukseksi.

Aatu Raninen

Suosittelemme