Ajankohtaista

Timo Huttunen on Hollolan seurakunnan uusi kirkkoherra

Timo Huttunen aloittaa itselleen tutun seurakunnan kirkkoherrana. Kuva: Tuomas Räihä

Hollolan seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi valittiin Hollolan kappalainen Timo Huttunen. Hän sai seurakuntalaisilta 1 669 ääntä.

Launeen kirkkoherra Heikki Pelkonen sai 1 477 ääntä ja Laihian kirkkoherra Marja-Liisa Mäki 127 ääntä.

Huttunen voitti vaalissa toiseksi tulleen Pelkosen 192 äänen erolla.

Varsinainen vaalipäivä oli sunnuntaina ja ennakkoon pääsi äänestämään viime viikon aikana.

Kaikkiaan äänestämässä kävi 3 357 seurakuntalaista. Hyväksyttyjä ääniä oli 3 337. Äänestysprosentti oli 17,5. Se on vain noin kaksi prosenttia vähemmän kuin viime syksyn seurakuntavaalissa.

Ennakkoon kävi äänestämässä 2 139 seurakuntalaista, yhteensä siis 11,2 prosenttia äänioikeutetuista. Kaikkiaan äänioikeutettuja oli 19 101.

Timo Huttunen sai Hollolasta 443, Kuhmoisista 22, Padasjoelta 12 ja Kärkölästä 141 ääntä. Pelkonen puolestaan keräsi Hollolasta 287, Kuhmoisista 44, Padasjoelta 171 ja Kärkölästä 28 ääntä. Kuhmoislaiset ja padasjokelaiset liputtivat siis vahvasti Pelkosen puolesta.

Kirkkoherran virkaan valittu Timo Huttunen (s. 1974) on Hollolan seurakunnan johtava kappalainen. Hän on kotoisin Nastolasta ja on asunut Hollolassa 16 vuoden ajan.

Hän on työskennellyt Kerimäen, Kärkölän ja Hollolan seurakunnissa ja opettajana. Hän on myös toiminut Kärkölässä kirkkoherrana yli kolme vuotta.

Koulutukseltaan Huttunen on teologian maisteri, aineenopettaja ja kirkon työnohjaaja. Hän opiskelee parhaillaan henkilöstöjohtamista Jyväskylän yliopistossa.

Hänen perheeseensä kuuluvat puoliso ja kolme lasta. Huttunen harrastaa ulkoilua, liikuntaa ja opiskelua.

Ville Hakala
ville.hakala@seutuneloset.fi
@

Suosittelemme