Ajankohtaista

Asikkalalainen Musaratas julkaisee omaa musiikkiaan

Musarattaassa soittavat Matleena Karjalainen, Mervi Koskinen ja Ilmari Niskanen. Yhtyeen ensimmäinen oma kappale on nyt kuunneltavissa Spotifyssä.

Asikkalalaista lastenmusiikkia on kuultavissa suoratoistopalvelu Spotifyssa, kun laulaja-viulisti Matleena Karjalaisen, kosketinsoittaja Mervi Koskisen ja kitaristi Ilmari Niskasen muodostama Musaratas-lastenyhtye on julkaissut ensimmäisen kappaleensa Punahäntäkettu. Kappale äänitettiin, miksattiin ja masteroitiin maaliskuussa, ja nyt se on kaikkien kuultavissa suoratoistopalvelussa.

Musarattaalla on ajatuksissa julkaista ainakin kaksi muutakin kappaletta.

- Ajatuksena on, että yksitellen saataisiin näitä omia kappaleita julki. Olemme alkamassa työstämään seuraavaa, Matleena Karjalainen kertoo.

Kolmen kappaleen jälkeenkin yhtye saattaa äänittää ja julkaista lisää lauluja, jos siltä tuntuu.

- Tunnustelemme, mikä on meidän fiilis ja mikä kappale tuntuisi siltä, että se olisi kiva tehdä. Rauhallisesti etenemme, ei ole mitään aikataulua tai kiirettä.

Musarattaan taival alkoi muutama vuosi sitten, kun Mervi Koskinen teki Asikkalan seurakunnassa kanttorin sijaisuutta ja seurakunnan lastentapahtumaan tarvittiin ohjelmaa.

- Mervi kysyi minulta, olisiko mitään mielessä ja me aloimme sitä ideoimaan ja miettimään. Meillä oli ollut Immun (Ilmari Niskanen) kanssa joskus puhetta, että olisi kiva tehdä jotain lastenmusiikkijuttua, niin sitten pyysimme hänet mukaan. Siitä se sitten lähti, Karjalainen muistelee.

Yhtyeen kaikilla jäsenillä on vahva musiikkitausta.

- Minä olen viulunsoiton opettaja ja musiikkileikkikoulun opettaja, Mervi on pianonsoiton opettaja, ja nyt hän tekee kanttoriopintoja Kuopiossa. Immu on soittanut lapsesta asti saksofonia ja kitaraa, ja hän soittaa erilaisissa bändeissä. Hänellä on vahvuutena myös äänentoistojutut.

Kun Musarattaan taival alkoi vähän varkain, heillä ei ollut varsinaisesti suunnitelmaa, minkälainen lastenyhtye heistä muodostuisi tai mihin suuntaan yhtyettä viedään.

- Se lähti siitä, mitä siinä hetkessä syntyi. Olemme antaneet sen elääkin siihen suuntaan, mihin se lähtee menemään. Ei meillä ole mitään tarkkaa ajatusta. Tämä on vielä vähän etsiskelyä, että mitä haluamme tehdä, Karjalainen kertoo ja jatkaa:

- Mervi tekee meille omia kappaleita, niin nekin, ja niiden laulujen maailma on vienyt meitä eteen päin.

Musarastas on keikkaillut Asikkalassa jonkin verran ja kotikunnan ulkopuolella muun muassa Kangasniemellä ja Haukivuorella.

- Mitään keikkasumaa ei ole ollut, niitä on ollut aika kivasti ja tasaisesti. Tämä vuosi on ollut hiljaiseloa, kun kaikilla on ollut elämässään kiireitä.

Halua yhtyeellä löytyisi keikkailla nykyistä tiheämpäänkin tahtiin, jos vain aikataulut sen sallivat.

- Kyllä me voisimme enemmänkin tehdä. Aikataulut sanelevat paljon tällä hetkellä. Se on aina vähän haastavaa, mutta aina jostakin välistä joku yhteinen aika löytyy, Karjalainen toteaa.

Tuomas Räihä

Suosittelemme