Ajankohtaista

Eduskuntaan valittu Hilkka Kemppi lähtee innolla uuteen tehtävään

Keskustan Hilkka Kemppi (oik.) oli iloisissa tunnelmissa vaalivalvojaisissa Sibeliustalossa sunnuntaina. Mukana tsemppaamassa oli myös Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka. Kuva: Tommi Berg

Asikkalassa on jälleen oma kansanedustaja, kun keskustan Hilkka Kemppi valittiin eduskuntaan viime sunnuntain vaaleissa. Kemppi oli heti maanantaina työn touhussa Asikkalan valtuustossa ja tunnelmat olivat luonnollisesti hyvät, vaikka yöunet olivat vaalipäivän jälkeen jääneetkin vähäisiksi.

- Otan tämän kiitollisena ja nöyränä vastaan. Erityisen kiitollinen olen niille äänestäjille, jotka ovat minulle luottaneet tämän vastuun. Koen, että olen tähän valmis.

Toista kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla ollut Kemppi odottaa jo innolla, että pääsee uuden työnsä pariin.

- Pää pursuaa uusia ajatuksia, tai lähinnä niitä ajatuksia, joista olen puhunut vaalien aikaankin. Perheiden ja varhaisen tuen lisääminen, sivistyksen asiat ja jaksaminen.

Vaikka Kempin oma vaalitulos oli positiivinen, keskustalla meni puolueena huonommin. Valtakunnallisesti keskustan kansanedustajamäärä väheni 18 paikalla ja Hämeessäkin paikkamäärä pieneni radikaalisti.

- Siitä kannan valtavaa huolta, että jäin keskustan ryhmään nyt yksin kahteen maakuntaan. Meillä tippui paikat kolmesta yhteen ja se on minusta katastrofi ja historiallisen huono tulos. Paitsi että tässä on nämä kansanedustajan tehtävät, jotka innostavat ja tuntuvat vastuulliselta, niin minun tehtäväkseni jää myös tämän puolueen maineen rakentaminen ja puolueen työn kirkastaminen tällä alueella.

Kemppi ehti vaalikampanjansa aikana ottaa osaa 260 vaalitapahtumaan ja kohtaamisia oli kymmeniä tuhansia. Hänen oma jaksamisensa ei ollut kuitenkaan missään vaiheessa koetuksella.

- Kai sitä on tullut tehtyä politiikkaa aika pitkään, eikä ole mitään hätää. Nyt on aika tasapainoinen olo. Toki univajetta on tullut ja sitä pyrin kuittaamaan takaisin mahdollisuuksien mukaan, Kemppi totesi ja kiitti myös suurta vaalitiimiään, jota ilman mittavan kampanjan tekeminen olisi ollut mahdotonta.

Kemppiä kutsuu uudet haasteet kansanedustajana, mutta hän uskoo aikansa riittävän edelleen myös Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtajan tehtävään.

- En ole missään vaiheessa ajatellut, että nämä olisivat toisensa poissulkevia tehtäviä. Nykyiselläänkin eduskunnassa on ollut vaikkapa Kososen Hanna, joka on ollut Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kansanedustaja, ja saanut erityistä kiitosta molemmista tehtävistä. Molemmat on mahdollisia päällekkäin ja toki vahvistavatkin toisiansa.

Kemppi kuitenkin muistuttaa, että Asikkalassa paikkajaosta on sovittu kahdeksi vuodeksi.

- Kesäkuussa tulee eteen se, että katsotaan millä tavalla saan luottamusta, ja että uskotaanko minun jaksamiseeni joka tehtävässä. Toivon näin.

Jostain pitää kuitenkin karsia, että jaksamista riittää uuteen vastuulliseen työhön.

- Minulla on kuusi muuta luottamustehtävää, niitä vähennän tietoisesti. Eduskuntatehtävä on työni ja elämäni, ja valtuuston tehtävät tulevat siihen lisäksi.

Tuomas Räihä

Suosittelemme