Ajankohtaista

Nastolan rautalankafestareille etsitään festivaaliemäntää pin up -kilpailulla

Scarlett Starlight eli Satu Karmankallio esitteli pin up -kisojen vaatesponsorin upeaa kellohelmaista asukokonaisuutta Immilän Myllykahvilan kevääseen heräävissä maisemissa. Kuva: Tanja Rautavirta

Nastolan Rautalankafestarit järjestetään tulevana kesänä, 29. kesäkuuta, Nastolan Taarastissa jo 23. kerran.

Tänä vuonna Suomen suurin rautalankatapahtuma uudistuu kellohelmojen verran, kun festareiden yhtey­dessä järjestetään ensimmäistä kertaa The Miss Twang & Twist 2019 pin up -kilpailu, jossa etsitään Rautalankafestareille festari­emäntää.

Järjestäjien tarkoitus on sekä uudistaa festareiden tarjontaa että tehdä pin up -kilpailusta pysyvä perinne osana tapahtumaa.

Nastolan taideyhdistys järjestää Rautalankafestarit, ja The Miss Twang & Twist 2019 -kilpailun toteutettaa nastolalainen Starlight Pin Up.

- Pin up -kilpailu tuo uutta, kaivattua ja kysyttyä lisäfiilistä festareille, iloitsee festareiden järjestäjä Kari "Kapu" Ruuska.

- Ja kun uusi yhteistyökumppani löytyi vielä omalta kylältä, niin mikäs sen hienompaa. Odotukset ja tunnelmat ovat korkealla. Pin up -kilpailusta vastaavan Satu Karmankallion otimme avosylin vastaan järjestäjäporukkaan, ja työnjako on ollut alusta saakka hyvin selkeä, Ruuska jatkaa.

- Satu laittoi minulle viestiä marraskuussa. Siitä lähdettiin jo varsin nopeasti yhteistyötä kehittelemään. Hieno juttu, että saatiin tällainen uusi juttu yhdessä aikaan. Vaikka festareiden perusresepti on sellaisenaankin toimiva, on pieniä uudistuksia aina hyvä tehdä. Tarkoitus on, että tästä pin-up kisasta muodostuisi perinne, festarit 23 vuotta sitten alkuun laittanut Kapu Ruuska taustoittaa.

- Olihan meillä toki joitain vuosia sitten naiskauneutta mukana ohjelmassa, kun bändien vaihtuessa lavalla nähtiin tanssiesityksiä. Muutama vuosi oli hiljaiseloa sillä rintamalla, mutta sitten yleisöstä alettiin nykimään hihasta ja kyselemään, että koskas me nähdään ohjelmassa taas naiskauneuttakin?

- Yleisöä pitää tietenkin kuunnella ja sen toiveet toteuttaa, joten nyt tuodaan sitä kaivattua naiskauneutta takaisin, Satu Karmankallio komppaa.

Tapahtuma on aina vetänyt puoleensa jenkkiautoharrastajia ja harrasteparkissa on nähty komeita harrasteajoneuvoja. Nyt pin up -kisan toivotaan tavoittavan entistä enemmän sekä tätä kohderyhmää että muutakin uutta yleisöä.

- Minua Ilahduttaa se, että nuorempikin väki on löytänyt tapahtuman viime vuosina. Toivottavasti näemme tämän uuden yhteistyön myötä taas uusia kasvoja yleisössä. Onhan pin up ilmiönäkin jo niin hieno ja positiivinen juttu, Ruuska sanoo.

Kuka ja miten The Miss Twang & Twist 2019 -kisaan voi osallistua?

- Tärkeintä on olla oma itsensä, aidosti ja ihmisenä ihmisille, Karmankallio ja Ruuska kuvailevat kuin yhdestä suusta.

- Näissä kisoissa pärjää klassinen, luonnollinen kaunotar, joka asuu meissä jokaisessa. Positiivisuus on se juttu, eikä ikä- tai kokorajoituksia tunneta, Karmankallio kertoo.

Haku on käynnissä 22.5. asti, jonka jälkeen taideyhdistyksen porukasta koostuva raati valitsee hakijoista kymmenen ehdokasta kisaamaan Rautalankafestareille. Kilpailijoille ilmoitetaan 1.6. mennessä valinnoista.

- Hakemuksia on tullut jo kivasti, mutta lisää toki toivotaan, Karmankallio vinkkaa.

Ensimmäisen kerran kilpailijat pääsevät esiintymään festaripäivänä Nastolan torilla koko perheen tapahtumassa, minkä jälkeen siirrytään Rautalankafestareille. Siellä ohjelmassa on muotinäytös, haastattelukierros ja kuvauksia. Yleisö toimii päätuomarina ja valitsee voittajan.

- Kaikki lähtevät kisasta kuitenkin voittajina, sillä jokainen saa todella hyvän, paikallisia tuotteita ja palveluita sisältävän paketin mukaansa, Karmankallio kertoo.

- Usein nämä kilpailut poikivat monille työtarjouksia ja yhteistyökuvioita. Voittajan rooli räätälöidään yksilöllisesti voittajan vahvuudet, taidot ja mielenkiinnon kohteet huomioiden. Rooliin kuuluu toki se, että tämän vuoden voittaja on festariemännän roolissa kruunaamassa seuraajaansa eli seuraavan kesän voittajaa.

Lisätietoja kilpailusta: misstwang@phnet.fi

Tanja Rautavirta

Suosittelemme