Ajankohtaista

Kuntoportaisiin pääsee nyt Kärkölässäkin

Kukonmäen uusissa kuntoportaissa on yhteensä 98 askelmaa kolmessa eri tasossa. Kuva: Toni Klang

Tehokasta porrastreeniä kaipaavien kärköläläisten ei enää tarvitse lähteä harjoituspaikan perässä naapurikuntiin. Järvelän Kukonmäen rinteeseen viime viikkoina rakennetun portaikon viimeiset laudat naulattiin paikoilleen viikonloppuna.

Valmiit portaat johtavat Vierutien päästä ylös metsään vesitornille päin, ja liittyvät näin osaksi Kukonmäen pururataa sekä kuntoilupuistoa, jonka vierestä raput alkavat.

- Portaissa on 98 askelmaa kolmessa eri tasossa, joiden jyrkkyys hieman vaihtelee. Kokonaispituus on noin 45 metriä, kertoo Kärkölän kunnan vastaava liikunnanohjaaja Toni Klang.

Hänen mukaansa heti viikonloppuna oli ollut jo parhaimmillaan 12 kuntoilijaa portaissa samaan aikaan.

- Vielä on tarkoitus kiinnittää paikalle opasteita ja pitää avajaiset, joista saa vinkkejä erilaisiin porrasharjoitteisiin.

Vuosi sitten Kärkölän kunnan palvelukseen tullut Klang pisti merkille ja kuuli muiltakin, että osa kuntalaisista menee tekemään porrastreeniä muualle, esimerkiksi Lahteen tai Riihimäelle päin.

Ideaa kuntoportaiden rakentamisesta ryhdyttiin viemään yhdessä eteenpäin.

- Tehtiin ensin kuntalaisille kysely, jossa asia sai tukea, ja myöhemmin aloite, joka hyväksyttiin valtuustossa, Klang kertoo.

Kunta teki pohjatöinä puunkaatoa, maansiirtoa ja portaikon rungon. Kehittyvä Kärkölä Ry keräsi kokoon talkooporukan asentamaan porraslaudat.

- Portaissa juokseminen ja hyppiminen on aika suosittua nykyään. Se on hyvä treenimuoto urheiluseuroille ja muillekin liikkujille, aiemmin Suomen Urheiluopiston liikunta-aktivaattorin tehtävässä työskennellyt Klang suosittelee.

- Portaat loppuvat nyt kohtaan, josta mäen jyrkin osuus alkaa. Ehkä tulevaisuudessa portaat saadaan jatkettua ylös asti.

Portaista voi hakea kuntoa vaikkapa lauantaina 18.5. uitavaan, juostavaan ja pyöräiltävään Kärkikylän harrastetriathloniin. Matalan kynnyksen tapahtuma tarjoaa 29mahdollisuuden kokeilla monipuolista lajia lähiliikuntapaikoilla urheilukeskuksen ja uimahallin alueella.

- Viime keväänä sitä kokeiltiin ensimmäistä kertaa, ja tapahtuma toimi ihan hyvin. Silloin se oli koulujen päättäjäisviikonloppuna, nyt hieman aikaisemmin, Klang vinkkaa.

Aatu Raninen

Suosittelemme