Ajankohtaista

Poliisi takavarikoi maksukorttien kopiointilaitteita Asikkalassa

Asikkalassa Vehkoontie 1:n sekä Vääksyntien ABC-polttoaineasemien korttiautomaateissa oli ollut 10.7. luottokorttitietoja kopioivia ns. skimmauslaitteita. Poliisin mukaan rikolliset eivät ehtineet saada tietoja talteen. Arkistokuva. Kuva: Aulikki Jääskeläinen

Hämeen poliisi sai keskiviikkona 10.7. päivällä tiedon valveutuneelta kansalaiselta, että Asikkalassa Vehkoontie 1:n ABC-polttoaineaseman korttiautomaatissa oli asennettuna ns. skimmauslaite, joka kopioi automaatilla asioivien luottokorttietoja.

Tutkinnassa on selvinnyt, että laite oli ollut asennettuna 10.7. klo 03:05 ja 14:00 välisen ajan.

Asian selvittelyssä ilmeni, että vastaavanlainen skimmauslaite oli asennettuna myös Asikkalan Vääksyntien ABC-polttoaineaseman korttiautomaattiin. Tämä laite oli ollut asennettuna 10.7. klo 04: 01 ja 15:00 välisen ajan.
 

Poliisi on takavarikoinut molemmat laitteet. Tähän mennessä on selvinnyt, että laitteilla kopioitujen maksukorttien tiedot eivät olleet ehtineet rikollisten tietoon, vaan ne olivat tallennettuina skimmauslaitteissa, jotka nyt ovat poliisin hallussa.

Skimmauslaitteista on keskusteltu sosiaalisessa mediassa, ja kansalaiset ovat olleet huolissaan korttiensa tiedoista. Kyseisenä aikana asemilla asioineiden ei tarvitse olla huolissaan siitä, että korttien tunnusluvut tai muut tiedot olisivat joutuneet rikollisten tietoon.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa. Poliisilla ei tässä vaiheessa ole tietoa rikoksesta epäillyistä.

Lisätietoja: rikoskomisario Gunnar Golnick p. 0295 437486.

Antti Hartikainen

Suosittelemme