Ajankohtaista

Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka Hiihtoliiton johtokuntaan

Lauri Kettunen (vas.), Kati Lehtonen, Kirsi Joensuu ja Markku Haapasalmi (oik.) saavat Rinna Ikola-Norrbackasta (toinen oikealta) seuraa Hiihtoliiton johtokuntaan. Kuva: SHL/Soili Hirvonen

Hiihtoliiton liittovaltuusto valitsi sääntömääräisessä kokouksessaan lauantaina 28.9. uusia jäseniä johtokuntaan. Myös puheenjohtaja Markku Haapasalmi oli erovuoroinen, mutta jatkaa liittovaltuuston yksimielisellä päätöksellä puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta, sillä Haapasalmea ei haastettu puheenjohtajakilpaan.

Hiihtoliiton johtokuntaan valittiin uusina jäseninä Rinna Ikola-Norrbacka ja Aki Käyhkö. Ikola-Norrbacka, hallintotieteiden tohtori ja Asikkalan kunnanjohtaja, oli ehdolla johtokuntaan Eero Reijosen luovuttua paikastaan. Johtokuntapaikkaa tavoitteli myös Pekka Vähäsöyrinki. Rinna Ikola-Norrbacka valittiin äänestyksen jälkeen.

Aki Käyhkö oli Ski Sport Finland ry:n sääntömääräisen seurakokouksen yksimielinen ehdokas Hiihtoliiton johtokuntaan alppilajien edustajana. Käyhkö nousi myös Ski Sport Finlandin uudeksi puheenjohtajaksi. Siviilityössään Käyhkö toimii Suomen suurimman hotelliketjun, Scandic Hotelsin, toimitusjohtajana.

Muut erovuoroiset, mutta uudelleen valitut johtokunnan jäsenet ovat maastohiihdon Kirsi Joensuu, mäkihypyn ja yhdistetyn Lauri Kettunen sekä varajäsenet Heikki Keskitalo, Riina Valto, Jari Lehtinen ja Satu Kalajainen.

– Meillä on nyt koossa todella monipuolista osaamista omaava johtokunta. On laajoja verkostoja yhteiskunnan eri osa-alueilla, yliopisto-osaamista, yritystaustaa ja kuntasektoriosaamista unohtamatta seuratoimintatyötä ja omaa urheilutaustaa. Olen erittäin iloinen uusien jäsenten valinnoista, sillä myös tasa-arvonäkökulmasta menimme oikeaan suuntaan, iloitsi ainakin seuraavat kaksi vuotta Hiihtoliiton johtokuntaa luotsaava Haapasalmi.

Suosittelemme